VJC Jeugd: bevrijdende koers

Een prachtige donderdagavond, mooi weer voor de vierde dag van de VJC. Nog veel renners waren op vakantie, alwaar ook hard getraind werd bleek uit verschillende foto´s! De kinderen die aanwezig waren gingen de strijd aan, eerst gezamenlijk op techniek, daarna met z’n allen in een koers.

Slakkenrace
Altijd een favoriet onderdeel bij de trainingen. Vandaar dus ook eens opgenomen in de wedstrijd. Op het gras bij de atletiekbaan werd een denkbeeldige lijn getrokken. Tien meter verder nog een. Wie het laatste erover gaat wint. Zonder een voet op de grond te zetten. Het tweede wedstrijdje was maar vijf meter. De twee uitslagen bij elkaar opgeteld leverde een uitslag op. Aangezien we met in totaal 12 leden waren kreeg de winner 12 punten. De eerste over de lijn, wat in een normale koers wel de bedoeling is, kreeg maar 1 punt.

Cross trainingen betaalde zich hier meteen uit. Max bleef op en neer springen alsof het een lieve lust was (ook al had hij aan het einde wel heel veel kramp in de armen). Maar ook Phearon beheerst dit onderdeel uitstekend. Joep en Silvan sprinten iets te snel naar voren en pakte ieder 2 pt. Torben stond niet heel voordelig opgesteld en moest genoegen nemen met plek 9 (3pt). Fien en Arnau wisselde elkaar af voor plek 5 en kregen uiteindelijk beide 5pt. Of dat genoeg was voor Arnau om zijn leiderstrui te behouden viel nog maar te bezien. Grigori moest van de grootste als eerste voet aan de grond zetten (6pt). Moos en Davin wisselde elkaar af en pakte beide 8pt. Voor Briek was dit een goed onderdeel. Hij was duidelijk de beste van de jongste renners en pakte 9pt. Meer dan genoeg om virtueel in het geel te komen! Blijven er nog drie voor het podium over. Nikolai moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de twee grootste specialisten (10pt). De eerste wedstrijd stond Max nog ongeveer bij de start, maar in zijn overmoedigheid reed hij naar Phearon toe om hem te intimideren door naast hem te gaan springen. Cool werd deze tactiek afgeslagen. Max moest uiteindelijk voet aan de grond zetten. In de tweede race bleven de beide heren weer als laatste twee over. Maar nu werkte de tactiek van Max wel. Ex aequo op de eerste plaats, beide 12pt.

Koers
Daarna was het tijd voor een koers van acht ronden. Het werd een harde koers ook nog. Alle 12 renners starten samen, maar al snel waren de vijf grote motoren los. En het veld daar achter lag ook al snel uit elkaar. Silvan (1pt) moest als eerste lossen onder het gebeuk van Arnau en Briek. Niet de beste dag voor de nummer drie uit de totaalstand dus. Joep en Torben bleven ronden lang vlak achter de andere aan rijden maar moesten uiteindelijk sprinten tegen elkaar. Joep (2pt) week soms een beetje (en zeker onbewust) van zijn lijn af (let daar op jongens! Sprinten doen we in een rechte lijn!) maar Torben (3pt) maakte daar korte metten mee door de sprint uiteindelijk wel gewoon te winnen. Fien (4pt) moest de twee strijders om de gele trui laten rijden en kwam uitgeput over de streep. Arnau en Briek bleven elkaar bestoken met aanvallen en het tempo bleef er verder ook inzitten. Arnau moest koste wat kost punten terug pakken om de uiteindelijke eindzege niet uit het zicht te verliezen. Briek wilde zijn virtuele voorsprong juist uitbreiden. Helaas konden ze niet meer bij de achterste van de grote jongens komen, maar de sprint was er niet minder mooi om. Briek (5pt) moest daar toch weer de duimen leggen voor Arnau (6pt). Ook bij de grote mannen lag het al snel uit elkaar. Het was ook hier 8 ronden volle bak koers. Max en Nikolai moesten de anderen laten gaan en gingen sprinten voor plek 5 en 6 in de daguitslag. Nikolai (8pt) was daarin nipt sneller dan Max (7pt). Grigori kon als jongste nog lang aanhaken bij de drie oudsten, maar moest genoegen nemen met 9pt. Wel een strijdershart getoond. Hier word je sterker van! Moos (10pt) zat lang bij de andere twee maar moest ze op drie ronden ongeveer toch laten gaan. Phearon (12pt) liet maar weer zien dat er in deze groep geen maat op hem staat. In het geel reed hij uiteindelijk onbedreigd naar de zege voor Davin (11pt) die zijn strijderstrui wel eer aan deed overigens.

De stijl
Ook deze week ging de groene trui naar een renner die zich onderscheidde door zijn techniek. In de koers zit Max soms van verre op zijn fiets gesmeten. Maar laat hem in het veld en de techniek druipt er vanaf. Een mooie groene trui om mee te pronken de komende week.

Strijders
Arnau mocht dan zijn gele trui verliezen. Hij heeft er in de wedstrijd over acht ronden alles aan gedaan om Briek eraf te rijden. Volgende week in het blauw dus. Het gaatje is maar klein dus dit gaat spannend blijven tot het einde! Grigori was duidelijk de strijdlustigste renner bij de grote motoren. Zeker als je bedenkt dat hij de jongste is! 

Leiders
Phearon Heeft het geel nu zo strak om zijn schouders dat daar nog weinig aan te doen zal zijn. Briek heeft eindelijk de felbegeerde leiderstrui te pakken en zal die de komende week met trots dragen!

Stand

Groep 1:

 1. Phearon 61pt
 2. Davin 51pt
 3. Nikolai 38pt
 4. Grigori 30pt
 5. Max 27pt
 6. Moos 26pt
 7. Quinten 22pt
 8. Gijs 3pt

Groep 2:

 1. Briek 58pt
 2. Arnau 56pt
 3. Silvan 39pt
 4. Torben 27pt
 5. Joep 24pt
 6. Fien 20pt
 7. Yaban 14pt
 8. Abe 14pt
 9. Teun 11pt
 10. Joshua 8pt
 11. Julien 7pt
 12. Valerio 4pt
 13. Lieuwe 3pt
 14. Lorelei 2pt

De truien kunnen op de training van dinsdag en de wedstrijd van donderdag weer getoond worden. Weer even wassen voor de zekerheid, je weet maar nooit of je hem vast kan houden. Donderdag 12 mei is het weer koers. Hopelijk tegen de tijd!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑