Wessel Mouris wint op snelle tijdrit avond

Dinsdagavond werd de jaarlijkse (lange) tijdrit verreden langs het kanaal. 18,9 km sterven en afzien; moet je ook kunnen als wielrenner. Wessel Mouris deed dat het beste: hij bleef de regerend clubkampioen Jelle Boonstra 19 seconden voor. Nils Wolffenbuttel werd 3e. Bij de Dames was er een mooi parcours record voor Lisanne Immerzeel.

Hoewel de vlaggen vlakbij de start strak stonden was de windrichting (zuid-west) wel heel gunstig: eerst win tegen, maar ook redelijk beschut en afnemend in de loop van de avond.
Met een kleine 50 deelnemers was het startveld kwalitatief en kwantitatief goed bezet.

De Jeugd reed de 10 km en daar was Bodhi Klein (Olympia) met 15.01 razendsnel en ook veel sneller dan de rest. Quinten de Jong was op ruim een minuut 2e en  Evert Immerzeel werd 3e.

Om 19.30 werd gestart met de andere categorieën en na de eerste binnenkomsten werd duidelijk dat het hard kon gaan. Michiel Mouris kwam op de gewone fiets  tot een snelle 26.39 waarmee hij Thomas Landman (27.11) en Samuel Gunnink (27.29) ruim achter zich hield.
Serge van der Putten was in 26.33 de snelste Master voor de Jannen (Dijstelbloem – 2e, en Buisman-3e).
Wessel Mouris werd vorig jaar 2e achter Jelle Boonstra (toen in 24.08) . Nu waren de rollen omgedraaid: Wessel liet zich insnoeren in een heel strak TT-pakje en misschien hielp dat om de ruime voorsprong op te bouwen. Bijna thuisrijder Nils Wolffenbuttel werd 3e in 24.00. Daardoor reden Nils en Wessel zich overigens ook de top-10 van de eeuwige ranglijst binnen.

Bij de dames was er een toptijd voor Lisanne Immerzeel. Zij reed in 25.36 een parcoursrecord en ook recordhoudster Ellen van Dijk (meervoudig wereldkampioen) uit de boeken. Marike Veldhuis en Tessa Sandberg zaten elkaar op de hielen op plek 2 (Marike) en 3 (Tessa).

De einduitslag met alle tijden is hier te vinden: CK Tijdrijden 2022 Uitslag . De eeuwigdurende TT ranglijst wordt komende week aangepast.
De TT telde ook mee vor de VJC. Die stand volgt nog. Komende donderdag de finale van de korte VJC en de prijsuitreiking.De Masters De snelste Nieuwelingen De snelle dames met de nieuwe recordhouder De allersnelsten

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑