Finale VJC: KJK na millimetersprint de winst, het eindklassement voor Lorenzo

De laatste rit van de korte VJC werd donderdag een prooi voor – alweer – Koos Jeroen Kers.. Koos won de sprint van de kopgroep van vier. Lorenzo van Velzen wist de eindzege veilig te stellen. Michiel Mouris won het klassement bij de Nieuwelingen.

De koers bleef tegen de gewoonte in deze keer vrij lang gesloten en verschillende renners mengden zich in het strijdgewoel. Vooral Joris van Nieuwkerk en Thomas Landman waren actief, maar de gaten werden steeds weer dichtgereden. In de laatste 10 ronden sloegen Edgar Bohte en Koos Jeroen Kers een mooi gat en daarachter leek het helemaal stil te vallen en de slag gevallen. Toch trokken eerst Viego Tijssen en daarna Stephan Scherpenisse ten strijde en wisten ze gezamenlijk het gat van 15 seconden kleiner te maken en met nog drie ronden te gaan aan te sluiten. Vier man op kop en speaker René verklapte al dat Viego ging winnen. KJK ging de de sprint van ver aan, maar Viego drong aan, kwam er naast en leek te winnen. Maar dat was buiten de jump van Koos gerekend. Met miniem verschil won Koos daarmee de rit. Edgar werd 3e voorde sterke Stephan, terwijl Niek Voogt zich nog moest strekken om Nieuweling Michiel Mouris voor te blijven. Michiel werd daarmee wel eindwinnaar bij de Nieuwelingen.
Zo eindigde de korte VJC, een VJC die elke rit weer  bewees dat je van goede huize moet komen om hier voorin te koersen. Uitslag 5e wedstrijd-finale

voorjaarscompetitie-Na finale

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑