VJC Jeugd: tijdrijden en afvallen

Het is geen echte koers zonder tijdrit. Zeker bij de Amstel met zijn vaste traditie tegen de klok. Hans zat paraat met de laptop. 2km volle bak tegen de klok. Daarna nog een afvalkoers.

Tijdrit 2km
Ondanks de felle wind werd er hard gereden in de tijdrit. Heel hard zelfs, het is dan geen officiële tijdrit op een dinsdagavond training maar bijkans alle persoonlijke records werden verbeterd! In de onderstaande lijst de tijd en de punten voor het klassement. De gele tijden zijn een officieus PR!

Naam Tijd Punten
Phearon 3’04” 16
Quinten 3’06” 15
Davin 3’12” 14
Moos 3’14” 13
Nikolai 3’21” 12
Max 3’27” 11
Grigori 3’31” 10
Arnau 3’40” 9
Briek 3’45” 8
Fien 3’51” 7
Silvan 3’56” 6
Torben 3’58” 5
Yaban 4’05” 4
Abe 4’27” 3
Joshua 4’32” 2
Joep 4’44” 1

Om nog even bij deze tijden stil te staan. Wat vooral opvalt is de geweldige sprong vooruit van Nikolai en Arnau. Beide waren maar liefst 25 seconden sneller dan hun vorige toptijd. Ook Yaban maakte in zijn tweede tijdrit een reuze sprong voorwaarts met een verbetering van 16 seconden. Wat clickpedalen al niet kunnen doen voor een aankomend coureur. Torben dook in zijn nog jonge carrière voor het eerst onder de barrière van 4 minuten. Prachtig!

Afvalkoers
Aangezien iedereen de tijdrit snel afgeraffeld had was er ruim voldoende tijd over voor een goede afvalkoers. De grote motoren reden met z’n zeven, dus, om de ronde een afvaller. De eerste die moest buigen was de jongste, ik blijf het knap vinden dat Grigori (1pt) zich toch altijd weet staande te houden in dit geweld. Max (2pt) moest het in de volgende sprint afleggen tegen de anderen. Daarna gingen Max en Grigori hun eigen sprint afwerken. That’s the spirit. Moos (3pt) was de volgende afvaller van de avond. Hij kon het dit keer niet redden tegen Nikolai (4pt) die het weer erg lang volhield. Davin is de dichtste belager van Phearon maar moest nu genoegen nemen met plek 3 en 5pt. Quinten (6pt) terug van een stage in Denenmarken had toch het nakijken hoe de gele man, Phearon (7pt) de volle buit weer opstreek.

De jongsten bleven de eerste twee ronden bij elkaar om daarna om de ronde te gaan sprinten. Arnau kon niet wachten toen de vlag viel en trok meteen fel van leer. Het hoge tempo was voor Joshua (1pt), Abe (2pt) en Yaban (3pt) net te hoog gegrepen. Ook Silvan (4pt) had het lastig en kon in de sprint Briek en Joep niet meer remonteren. Joep (5pt) ging uiteindelijk strijdend ten onder in de volgende sprint. Torben (6pt) was de volgende afvaller. En uiteindelijk kon ook Fien (7pt) de in het geel gehulde Briek en blauwe strijder Arnau niet volgen. De laatste sprint was uiteindelijk een prooi voor Arnau (9pt) voor Briek (8pt). Dit maakt de strijd om het geel bij deze groep adembenemend spannend. Beide heren staan nu gelijk aan kop!

Monsieur Chrono
Voor de groene trui werd advies ingewonnen bij de tijdrit specialist bij uitstek, trainer Hans. Davin mag volgende week dus de groene trui aantrekken. Stil op de fiets, alle energie naar de pedalen. Prachtig om te zien. 

Strijders
Nikolai liet op deze mooie donderdag zulke sprongen vooruit zien dat er geen andere kon zijn aan wie de blauwe trui werd uitgereikt bij de oudsten. Bij de jongste was het ook vrij duidelijk. Joep had zich in de afvalkoers zo kranig geweerd dat daar een mooie beloning voor klaar lag aan de streep. 

Leiders
Aan Phearon is gewoon weinig te doen. De sterkste van de groep. Het geel is en blijft voor hem, voorlopig. Zoals gezegd is de stand bij de jongsten gelijk gekomen. Briek en Arnau hebben beide 74pt. Aangezien Briek de jongste is mag hij op de laatste VJC-dag de trui gaan verdedigen. Spannend!

Stand

Groep 1:

 1. Phearon 84pt
 2. Davin 70pt
 3. Nikolai 54pt
 4. Quinten 43pt
 5. Moos 42pt
 6. Grigori 41pt
 7. Max 40pt
 8. Gijs 3pt

Groep 2:

 1. Briek 74pt
 2. Arnau 74pt
 3. Silvan 49pt
 4. Torben 38pt
 5. Fien 37pt
 6. Joep 30pt
 7. Yaban 21pt
 8. Abe 19pt
 9. Teun 11pt
 10. Joshua 11pt
 11. Julien 7pt
 12. Valerio 4pt
 13. Lieuwe 3pt
 14. Lorelei 2pt

De truien kunnen op de training van dinsdag en de LAATSTE wedstrijd van donderdag weer getoond worden. Weer even wassen voor de zekerheid, je weet maar nooit of je hem vast kan houden. Donderdag 19 mei is het weer koers. De grande finale!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑