Podiumplaatsen op kampioenschappen tijdrijden

Tijdrijden staat bij De Amstel hoog aangeschreven als discipline. Het is ook niet voor niets dat we een lange traditie kennen van hardrijders pur sang, bekijk de ‘ranglijst aller tijden‘ eens. De jongste Jeugd is er zelfs groot mee geworden door er bij de eerste wedstrijden al op te trainen. Afgelopen week waren de regionale en districtskampioenschappen. De Amstel scoorde goed.Voor  deze kampioenschappen van de KNWU is niet meer de plaats van je club leidend, maar je woonplaats. Zo stonden deze week her en der Amstelrenners aan de start verdeeld over westelijk Nederland.

Midden

Dinsdag 17 mei reisden Michiel Mouris en Lisanne Immerzeel af naar het Priempad, Almere Stichtsekant, voor een polderrondje van ruim 14 kilometer. De enige wind die avond was je rijwind. Niettemin stond Michiel Mouris fraai als eerste Nieuweling op het podium. Bij de Belofte Vrouwen was Lisanne heel content met haar tweede plaats.

ZH en NH

De volgende dag gingen de tijdrijders van ZH en NH naar Nieuwe-Tonge. (Dat ligt bij Oude-Tonge, op Goeree-Overflakkee, en valt niét onder de provincie Zeeland.)

De omloop bestond uit twee ronden van een kleine 6 kilometer. Bij de Nieuwelingen gingen onze ogen naar Jente Koops. Jente reed de eerste ronde een tijd die gelijk was aan de tijd van het meisje dat uiteindelijk tweede werd. Maar door de aanwijzing van de trainer presteerde Jente het om de tweede ronde sneller te rijden dan de eerste en wist daarmee de winst binnen te halen. Hierdoor is zij rechtstreeks geplaatst voor het NK later dit jaar.

Bij de Dames Elite en Belofte reed Marike Veldhuis naar de ere prijzen, plek 5. Rosan Koper werd zesde, Tessa Sandberg zevende.

Tijdrijden, het is enorm afzien en niet bij iedereen geliefd, maar trainen helpt.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑