Amsteldames met Team nh in Veenendaal-Veenendaal Classic

De Amsteldames van Team nh waren vrijdag 20 mei actie in de Veenendaal-Veenendaal Classic. Een UCI-wedstrijd over maar liefst 150 km. Hoe is het hun vergaan?

Deze tweede editie van Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen is een mooie uitdagende koers over en rondom de Utrechtse Heuvelrug, met een sterk deelnemersveld. Na de neutralisatie van 9 km duurde het eventjes voor de koers loskwam. Diverse kopgroepjes die probeerden weg te komen het eerste uur maar tempo werd eerste uur behoorlijk hoog gehouden dus geen kans van slagen. Door het hoge tempo in het eerste uur aan de achterkant wat geloste rensters waaronder ook Puck Pinxt die helaas niet meer terug kon komen. Ook een groepje met Nikky Alberts gelost, die bleven echter goed samenwerken en zijn nog terug kunnen komen in het peloton.

Twee dames reden weg en kregen alle ruimte van het peloton waar het tempo terugviel. Halverwege de koers kwam de regen, tempo ging weer terug omhoog en klimmetjes gingen doorwegen bij verschillende rensters die er aan de achterkant af gingen. Ook Lisanne Immerzeel (nog niet volledig terug fit van val vorige week) moest eraf en haar koers was klaar. Tessa Sandberg, Marike Veldhuis en Nikky aantal keer op het elastiek maar sterk doorgezet en bij kunnen blijven. Laatste 20 km ging het hard voorin en brak het peloton in verschillende groepjes. Tessa net op het laatste eraf en achter het peloton gefinisht. Nikky en Marike in een groepje daar weer achter. Knap uitgereden. Riejanne Markus (uitkomend van Team Jumbo-Visma) werd 27e. Bekijk de uitslag.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑