VJC Jeugd: de grote finale

Op de laatste dag van de VJC kwam het in de middag met bakken uit de hemel. Maar bij het startschot van de eerste koers in de avond was het heerlijk koers weer. Tijd voor de grote finale van de VJC 2022 bij de jeugd! Sommige renners kozen voor de avondvierdaagse, de meeste gaven gewoon acte de présance. Onderweg naar de koers was er nog een valpartij die Davin ervan weerhield zijn tweede plaats goed te verdedigen. Beterschap met het herstel!

Puntenkoers
Nu de opkomst weer goed was werden de groepen weer ingedeeld in jong en oud. De puntenkoers bij de ouderen ging over drie sprints in negen ronden. De jongsten deden drie sprints in zes ronden. Quinten was aanwezig om zijn stijgende vorm te laten zien en won de eerste twee sprints van Phearon. In de laatste sprint waren de rollen omgedraaid. Maar Quinten (6pt) pakte toch de volle winst, voor Phearon (5pt). Moos en Nikolai vochten hun gevecht uit om de derde plaats en die werd uiteindelijk in Moos (4pt) voordeel beslecht. Nikolai (3pt) komt steeds dichterbij. In de NJC zal nog sterk rekening met hem gehouden moeten worden! Zijn jongere broer Grigori moest zien af te rekenen met Max, die altijd op de vreemdste momenten de aanval kiest om de anderen te verassen. Dit keer hielp dat voor Max (2pt), Grigori moest in een van de eerste ronden lossen en moest het doen met laatste punt. Maar, volle bak door blijven rijden vlak achter een groep wordt je ook sterker van. Zo bleek zaterdag met een mooie tweede plaats in Veenendaal!

De strijd om het geel moest een spannende strijd worden bij de jongsten. Waar Arnau en Briek gelijk stonden in punten. Briek koos echter voor een lange wandeling… Arnau kon er niet om malen en ging in de puntenkoers de strijd aan met twee dames die een combine hadden opgezet om de derde plaats van Silvan nog te bedreigen. Fien en Noor, die haar eerste wedstrijd reed, deden er alles aan om de groep compleet te houden en dus de kans groter te maken dat er renners tussen Fien (5de in het klassement) en Silvan kwamen. Silvan liet zich echter niet van de wijs brengen en stelde al snel zijn derde plek veilig. De puntenkoers leverde uiteindelijk een gedeelde zege op voor Arnau (8pt) en Noor (8pt). Fien volde (6pt) voor concurrent Silvan (5pt). Yaban (4pt) begint zijn draai te vinden in de groep en eindigde voor Julien (3pt), Joshua (2pt) en Lieuwe (1pt).

Grande Finale
De laatste koers van de VJC was een gewone koers, een grande finale. De strijd om de gele truien was misschien gestreden, de wedstrijd zelf was nog steeds op het scherpst van de snede. Bij de oudsten dan toch. Het tempo werd hoog gehouden door Quinten en Phearon. De rest moest alle zeilen bij zetten om te volgen. Phearon won de laatste prestige sprint (6pt) van Quinten (5pt). Daarachter kwam Moos (4pt), Nikolai (3pt), Grigori (2pt) en Max pakte het laatste punt.

De jongsten hadden duidelijk besloten het op een massasprint aan te laten komen. Het tempo stokte soms, maar Lieuwe vond het tijd voor de eerste aanval, dat brak hem misschien later op, maar je kan maar beter de knuppel in het hoenderhok gooien dan afwachtend koersen. Uiteindelijk moest Lieuwe (1pt) Joshua (2pt) nog late rijden. Hij volgde op korte achterstand van de groep die de laatste sprint met z’n zessen zou aangaan. Arnau liet zien waarom hij de terechte winnaar is geworden van de VJC (8pt). Fien (7pt) kwam nog dichtbij en Noor (6pt) maakte in haar eerste wedstrijd duidelijk dat de volgende keer rekening met haar gehouden zal moeten worden. Yaban werd knap 4de (5pt) voor de renner die een combine moest afslaan, Silvan (4pt). Julien pakte ook nu weer drie punten.

Pedaleur de Charme
Als eerste trui die uitgereikt ging worden was de groene trui. De trui die elke week naar de meest stijlvolle renner ging. Overal was dat deze VJC Quinten, die elke week laat zien dat met serieus trainen je enorme sprongen kan maken. Zal hem mooi staan die groene trui de komende zomer! 

Strijders
Bij de oudsten was het voor de jury al een tijdje duidelijk wie op de blauwe strijderstrui mag passen de komende tijd. Grigori knokt met verve tegen de grote motoren en geeft nooit af. Ook hier word je alleen maar beter van. Bij de jongsten was de blauwe trui een prooi voor Silvan. Ondanks de oudere meiden in de groep hield hij stand. 

Winnaars VJC
De gele trui zat Phearon vanaf het begin als gegoten. Hij heeft hem nooit meer af hoeven staan en kan er de komende maanden van genieten. Arnau heeft er weken voor moeten knokken maar heeft het kleinood uiteindelijk te pakken!

Eindstand

Groep 1:

 1. Phearon 95pt
 2. Davin 70pt
 3. Nikolai 60pt
 4. Quinten 54pt
 5. Moos 50pt
 6. Grigori 44pt
 7. Max 43pt
 8. Gijs 3pt

Groep 2:

 1. Arnau 90pt
 2. Briek 74pt
 3. Silvan 58pt
 4. Fien 50pt
 5. Torben 38pt
 6. Yaban 30pt
 7. Joep 30pt
 8. Abe 19pt
 9. Joshua 15pt
 10. Noor 14pt
 11. Julien 13pt
 12. Teun 11pt
 13. Lieuwe 5pt
 14. Valerio 4pt
 15. Lorelei 2pt

Hou de truien bij je, draag ze op trainingen of als je zelf een rondje gaat rijden. Hou ze netjes, heel en schoon. In het najaar komt de NJC en dan brandt de strijd om deze truien weer los!

Alle ouders die geholpen hebben bij de wedstrijden, dank! Tot in het najaar!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑