Dinsdagavondkoers: De zin van de neutralisatie

Het belangrijkste doel van de afspraak om tijdens het geneutraliseerde deel van de koers niet boven de 40 km/h te komen is dat het onervaren renners de mogelijkheid geeft om te wennen aan het parkoers en aan het rijden in een peloton.

De dinsdagavond wil een instapkoers zijn om mensen te laten kennismaken met het rijden van wedstrijden. En een prettig neveneffect is dat de minder getalenteerde renners ook redelijk fit aan het tweede deel van de koers kunnen beginnen. De laatste weken lukt het steeds slechter om het tempo laag te houden in het eerste deel van de koers, niet alleen ligt de snelheid af en toe tegen de 45, ook het gemiddelde komt boven de 41. En dat is niet de afspraak, dus spreek elkaar hierop aan voorin het peloton en laat desnoods een gat vallen als iemand aan kop te hard rijdt.
En dan nu wedstrijd van vanavond, die kende zoals gebruikelijk veel vluchtpogingen. Simon Houtsma was zelfs even uit het zicht van het peloton maar dat bleef jagen waardoor hij uiteindelijk moest capituleren. Ook Laurens Molenaar, Simon Polstra en Mark Touwen wisten een paar ronden te ontsnappen uit het peloton. Dat jagen op ontsnapte renners dunde trouwens het toch al niet zo grote peloton verder uit zodat niet gedubbeld zijn al voldoende was om in de punten te rijden. Tom Wolters heeft dit jaar een sterke sprint en pakte zijn vierde overwinning van het jaar voor Joost van der Lee, Laurens Molenaar en Simon Poelstra.

De stand: Klik!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑