Weekend- en week ervoor update

De redactie loopt een beetje achter qua bijhouden van uitslagen en koersen. Om onze trouwe supporters een beetje op de hoogte te houden van het gekoerst in binnen- en buitenland een klein overzicht van een aantal prestaties in de afgelopen week en daar zaten een paar mooie uitslagen bij. Ook was er weer een mooie Amstel-delegatie in de Tour de Himmelfart in Denemarken waar Michiel Mouris weer eens een klassement won.

Over de Tour de Himmelfart volgt later nog een bericht op deze site. Vooral de Dames waren erg actief. De Amsteldames doen dan ook mee op meerdere fronten en hopen op het NK eind juni op de VAM – berg met een grote selectie aan de start te staan. In de Kersenronde van Mierlo (Women’s Cycling Series) werd een chaotische kopers gereden eindigend met een valpartij ná de finish waar Tessa Sandberg bij lag. Sterkbezette wedstrijden, maar Tessa was 27e, Rosan 32e en Suzanne Mulder 41e. Een dag later was er een mooi succes voor Lisanne Immerzeel in de volgende WCS wedstrijd in het Belgische Verrebroek. Zij werd 3e in de kopgroep van 5.  LIsanne en Marike Veldhuis gingen een dag later nog een keer koersen, en wel in Westerhoven. Beiden reden top-10 en als de jury die uitslag goed verwerkt zal Marike ook het NK kunnen rijden.
Femke Markus liet zich ook de afgelopen weken weer goed zien. Geen zeges, maar ze rijgt de ereplaatsen aan elkaar. In de zesdaagse Ronde van Thüringen reed Femke op dag 1 en 2 naar de 2e en 3e plaats. Het kan niet lang meer duren of die grote zege komt eraan.

De Junioren en Nieuwelingen die niet in de Tour de Himmelfart reden hadden een rustig weekend. Wel werd er door de Junioren gereden in de Omloop van het Land van Bartje. Drenthe dus, met kasseien, smalle wegen en wind. Julian Vergouw zat niet mee in de eerste waaier, maar werd wel 7e. Sam Hutzezon werd 41e.
Viego Tijssen was met de Nederlandse selectie mee naar Zwitserland. In de Tour du Pays du Vaud reed Viego  – eerstejaars – sterk mee. Met o.a. een 5e plaats in een etappe en een 21e in het eindklassement had hij een heel goede wedstrijd achter de rug waarin ook werk voor de “kopmannen” verricht werd.
Was er nog wat anders te vinden op het world wide web? Ja Master Caspar Hermans reed in het criterium van Oudeschild (Texel) naar een sterke vierde plek, wederom. En won een worst!
Volgende week pinksterweekend met o.a. een selectietijdrit voor het NK op woensdag, een JeugdInterclub bij De Amstel op zondag en op maandag de Districtkampioenschappen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑