Pinksterweekend: DK/RK rijden en laatste punten pakken

Tweede Pinksterdag is traditioneel de laatste dag waarop de (voor sommigen broodnodige) NK puntjes kunnen scoren. Want in het laatste weekend van juni is het immers het NK weekend op de VAM-berg en iedereen wil daar uiteraard starten. Voor de Amstel één overwinningen, maar ook een aantal medailles!

De Amstel kent leden uit verschillende provincies en vandaar dat een aantal renners naar verre oorden als Tiel, Leiden, Hardinxveld, Hoorn en Sloten uitvloog. Een kleine greep in de uitslagen en prestaties.

Medailles pakken
Voor Michiel Mouris, die met woonplaats Baambrugge tot Midden hoort, was het weer raak: goud. Deze keer in Tiel waar hij als enige Amstelrenner de Midden-renners erop wist te leggen.
De andere Amstel-Nieuwelingen reden in Hoorn een harde koers op het altijd lastige rondje. Samuel Gunnink reed een attente koers en sprintte nipt achter de winnaar naar plek 2. Niet ver daarachter zat Lieuwe ter Hoeve (7e) die nog wel een paar NK-puntjes kon gebruiken. Tyler Eyk had wat pech onderweg, maar werd 12e en Fabio Valerio weerde zich kranig als 17e. Als we ons niet vergissen gaan er zes Nieuwelingen naar het NK.
Bij de Masters was er twee keer zilver te noteren. Caspar Hermans moest BBB voor laten gaan in de 50+ en de sterke Raul Woudstra werd ook 2e bij de 40+. Helaas daar wel een klein deelnemersveld. Pierre Deen werd 8e in de 50+. De Masters rijden sowieso wel het NK, die hebben geen puntenstress voor 10 juli, alhoewel op tijd inschrijven wel eens tot stress leidt.
Amstel-Nieuwelinge Jente Koops reed in Leiden op het glooiende rondje naar een mooie tweede plaats in het Regiokampioenschap. Ook Yoel Leeflang (Belofte) werd 2e, op Sloten.
De Dames reden hun Regiokampioenschap in Hardinxveld op een omloopje. Suzanne Mulder werd daar heel knap 5e, Lisanne Immerzeel, Rosan Koper, Puck Pinxt reden allen nog in de top-20. Het ziet er naar uit dat er liefst 8 Amsteldames zullen kunnen optreden op het NK (zonder contract).

Ook waren er renners m/v die al ruimschoots genoeg punten hadden veroverd of vanuit hun (semi) profstatus sowieso al mogen starten op het NK. Twee daarvan, Owen Geleijn en Enzo Leijnse, reden met de nationale selectie de “Vredeskoers” in Tsjechië en zaten meerdere keren mee in de vroege vlucht. Voor Owen leverde dat de mooie blauwe bergtrui op en Enzo de strijdlust.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑