Verslag én véél foto’s van zondag 5 juni: Interclub Jeugd tussen de buien door

Op een mooie pinksterdag, is het tijd voor koers! Bij de eerste rondjes inrijden was het nog even aan het regenen maar voor de start van de eerste koers werd het droog. En dat bleef het tot het einde. Dat zat in ieder geval vast mee, het zonnetje brak af en toe zelfs even door.

De lijsten met deelnemers zagen er goed gevuld uit. Het parcours werd gecontroleerd, de hekken dicht, de spandoeken opgehangen, het podium klaargezet. De rugnummers lagen klaar bij de inschrijftafel. De bar was open. Alles klaar om er een sportieve dag van te maken. De tweede Interclub district Noord-Holland nieuwe stijl kon gaan beginnen!

Cat. 1 en 2

Categorie 1 en 2 hadden de traditionele eer om als eerste te starten. Op een nog natte baan gingen beide categorieën gelijk van start. Al in de eerste ronde brak de groep in stukken. Julien en Joep hadden al direct een gaatje moeten laten aan de twee dames uit hun categorie. Dit gat was gelukkig snel gedicht en de twee mannen smeedden een strijdplan. Vroeg in de aanval! Julien deed een dappere poging om een gat te slaan. Helaas zonder resultaat.

Jim, die zijn eerste wedstrijd reed, was achter hen aangehaakt bij de groep met de twee categorie 1 renners. Na slechts drie trainingen is zo’n eerste race natuurlijk best even wennen. Ondertussen begon het spel in de eerste groep wie het kopwerk moest doen. Niemand leek hier echt veel zin in te hebben, met als resultaat dat het groepje van vier halverwege de wedstrijd bijna stilviel. Gelukkig niet voor lang. Met het oplopende tempo werd het moeilijk om nog weg te komen. Julien probeerde het nog eens tevergeefs. Maar beide heren van de Amstel waren attent, zodat ook de dames niet weg konden komen.

Joep had zijn tactiek goed op orde en kon zonder al te veel energie te verliezen naar de finale komen. Julien moest vlak voor de laatste bocht helaas nog in de remmen om een valpartij te voorkomen en moest genoegen nemen met de vierde plek. Joep had nog een prima sprint in zijn benen en werd zeer knap tweede! Jim had een leerzame eerste race en bleef netjes binnen een ronde, zodat hij alle 8 rondes (grotendeels solo) heeft kunnen voltooien. De winst was bij categorie 1 uiteindelijk voor Chris Berger die Hidde in de sprint te snel af was. Hanna van Ruiten won bij categorie 2 uiteindelijk de sprint.

Uitslag Categorie 1

1 Chris Berger

2 Hidde den Heijer

Categorie 2

1 Hanna van Ruiten

2 Joep de Waal

3 Anne Sophie Lakeman

4 Julien Kroder

5 Jim Baas

 

Cat. 3 en 4

In de nieuwe opzet van de interclub zijn enkele renners een categorie hoger ingedeeld. Zo ook Briek en Torben. Deze categorie rijdt wel 12 rondes, dat was dus even wennen, maar het ging helemaal goed. Het peloton bleef lang bij elkaar, met wat aanvallen hier en daar o.a. van Abe.

In de laatste vier ronden werden er enkele beslissende démarrages geplaatst. Joey Prijs van ARC Ulysses, Briek en Tristan (Uithoorn) vormden een kopgroep met daar achter de andere renners. Bij het ingaan van de laatste ronde zette Joey zijn aanval verder door en hield dat vol tot aan de streep. Briek werd kort daarachter tweede in de sprint met Tristan. Torben finishte als zesde, maar was wel blij met z’n eerste 12km. Abe legde beslag op de 8e plek.

Fien, Teun, Arnau en Yaban bonden de strijd aan in Cat 4. Halverwege de wedstrijd plaatste

Yaban de eerste echte démarrage, maar het gat werd weer dicht gereden. De inspanning moest Yaban een beetje bekopen, want hij moest daarna een gaatje laten vallen met de kopgroep. Anticiperen in je allereerste koers, ook al was de uitkomst niet helemaal wat hij gehoopt had, petje af.

Daarna barste de strijd steeds meer los. Teun was daar het grootste slachtoffer van en moest helaas vanwege misselijkheid opgeven. Misschien een categorie te hoog geplaatst dit keer. Arnau en Fien bleven meerijden in de ontstane kopgroep. Arnau kon in de laatste ronde nog sprinten voor het podium maar mistte dat op een haar en werd 4de. Fien werd uiteindelijk 9de, net voor Yaban die zijn eerste echte koers goed doorstond. De winst was in een spannende sprint voor Wess Roding die Coco van Essen maar net af kon houden. Het podium werd verder gevuld met Niek Floris.

Uitslag Categorie 3

1 Joey Prijs

2 Briek Pelgrim

3 Tristan Planken

4 Tijs Bos

5 Joël van Capel

6 Torben Flint

7 Milan Koster

8 Abe Scheijgrond

Categorie 4

1 Wess Roding

2 Coco van Essen

3 Niek Floris

4 Arnau Egberts

5 Julie Smit

6 Timme van de Wetering

7 Twan Kempenaar

8 Kate Houtenbos

9 Fien van Hall

10 Yaban Mentes

11 Luuk Binken

12 Quinten Kwakernaat

DNF Teun Dijstelbloem

 

Cat. 5 en 6

Bij categorie 5 werden de kleuren van de Amstel verdedigd door Grigori. De groep bleef de gehele wedstrijd bij elkaar ondanks de aanvallen die er her en der over het parcours geplaatst werden. Deze wedstrijd was als een WK, wachten, wachten en wachten. En als iedereen maar lang genoeg wacht, en de renners in het peloton aan elkaar gewaagd zijn dan komt het uiteindelijk aan op massasprint.

Daarin was Grigori niet tevreden over zijn positionering en moest hij genoegen nemen met de 4de plaats. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Yin Koolbergen voor Thijmen Grunstra en Jelle van Ruiten.

Nikolai, Gijs en Max reden voor De Amstel in Cat 6 hun 20 rondjes over de Peter Postbaan. Het wedstrijdverloop was hier hetzelfde. Veel felle demarrages. Bijna iedereen probeerde het wel eens. Vooral in de laatste bocht naar de finish toe was het Max die constant de druk op de ketel hield. Maar alle aanvallen ten spijt, de groep bleef ronden lang bij elkaar.

De beslissing moest dus gaan vallen in de laatste ronde. In het een na laatste rechte stuk dacht Max een gaatje te zien zodat hij het laatste rechte stuk als eerste in kon duiken voor zijn sprint. Helaas bleek dat gaatje niet te bestaan en eindigde Max zijn koers op de grond. De dokters waren snel aanwezig en gelukkig viel de schade nog enigszins mee, de schaafwonden en verbeten blikken van Max waren er niet minder om. De sprint was hierdoor een klein beetje ontregeld. Gijs was niet eens meer van plan te sprinten en stopte om de artsen te waarschuwen. Het leverde hem uiteindelijk een 10de plaats op, maar kameraadschap staat hoger in het vaandel bij Gijs. Nikolai kon nog wel naar de 5de plaats sprinten. De sprint werd uiteindelijk afgetekend gewonnen door Sven Collewijn voor Pien Rozenburg en Ben van Schaik.

Uitslag Categorie 5

1 Yin Koolbergen

2 Thijmen Grunstra

3 Jelle van Ruiten

4 Grigori Ivakhov

5 Jari Tijssen

6 Duuk Jansen

7 Tess Binken

8 Faas Jonk

Categorie 6

1 Sven Collewijn

2 Pien Rozenburg

3 Ben van Schaik

4 Wende Smit

5 Nikolai Ivakhov

6 Mirthe Mons

7 Sarah Smit

8 Hannes van de Wetering

9 Sacha Kuiper

10 Gijs Dijstelbloem

DNF Max Baars

Cat 7 en 1ste jaars Nieuwelingen

Nadat het parcours weer was vrijgegeven gingen de renners van categorie 7 en de eerstejaars nieuwelingen van start. Moos reed mee bij de categorie 7, en daarnaast ook Jytte, toch ook een beetje Amstelrenner. Phearoun en Fabio deden mee bij de nieuwelingen. De start was nog gescheiden maar al snel reden de groepjes samen dan wel door elkaar heen.

Het gaatje van de start van 30 seconden werd door een van de renners, Mika Houtenbos, al snel overbrugd en die ging daar ook meteen weer in de aanval. Hij reed dus het grootste gedeelte van de wedstrijd solo op kop. Hij ging in ieder geval te snel voor onze fotografen want hij is in zijn inspanningen niet op de gevoelige plaat gelegd helaas… Het peloton van categorie 7 vond onder aanvoering van Jytte ook aansluiting bij het peloton van de nieuwelingen. Echter reed daar weer een groepje van drie renners weg.

Deze drie haalden Mika uiteindelijk weer in en gezamenlijk sloten ze weer aan bij het peloton. De vier waren echter nog niet klaar met hun aanvalsdrift en reden weer gezamenlijk weg. Dit keer sloot Moos zich heel slim bij hen aan zodat hij mee kon drijven in hun vlucht en zodoende uitzicht te krijgen op plek twee binnen categorie 7. Dat plan lukte ook want de vijf bleven tot het einde weg. In de groep gingen de categorie 7 renners afsprinten voor de derde plek. Deze werd gewonnen door Jytte die het podium daarmee completeerde. Meer dan eervolle vermelding is er voor Mirthe Mons, die nadat ze bij categorie 6 al meegedaan had nu nog een wedstrijd er achteraan wilde rijden. Ze werd nu knap 5de!

De drie renners die weggereden waren van de nieuwelingen mochten uiteindelijk in de laatste sprint van de dag bepalen wie op het hoogste treetje van het podium mocht klimmen. Fabio won het uiteindelijk van Phearoun, Ben van ARC Ulysses werd derde.

Uitslag Categorie 7

1 Mika Houtenbos

2 Moos van Hall

3 Jytte Timmermans

4 Sven de Jong

5 Mirthe Mons

6 Dex Uytdehaahe

Eerstejaars Nieuwelingen

1 Fabio Valerio

2 Phearoun Chaillou

3 Ben Roelvink

4 Kars van Hattem

5 Kaj Vitalis

6 Daan Aberson

7 Joop Poland

8 Mark Bruins

Na een paar uur mooie koers kwam er een einde aan deze mooie 1ste pinksterdag. Dank aan alle renners die er een sportieve ochtend van hebben gemaakt. Alle ouders voor het aanmoedigen.

En natuurlijk hartelijk dank aan alle vrijwilligers van de club die deze dag mogelijk hebben gemaakt! SUPER!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑