MM wint de Maasvallei (update)

De Omloop van de Maasvallei is toch eigenlijk dé klassieker voor de Nieuwelingen en Junioren, en ondanks het wat gewijzigde parcours (een vlakke aankomst) wil iedereen die gereden hebben en liefst op de erelijst komen. Michiel Mouris lukte het dit weekend. Ook Jente Koops noteerde een podiumplaats. Het was overigens een weekend met ups en downs maar ook met meer podiumplaatsen.
Voor de Nieuwelingen en Junioren was het een druk koersweekend met ook enige logistieke uitdaging. Zaterdagochtend de Maasvallei in Limburg en zondagmorgen heel vroeg de Omloop van Noordenveld in het hoge Noorden. Een weekend met tegenslag, maar ook een paar hoogtepunten.
Vooral uiteraard de zege van MM bij de Nieuwelingen. Zoals altijd stonden er weer 150 springveren te dringen om de Maasvallei te starten met de bekende klimmetjes van de Snijdersberg en de Maasberg. In tegenstelling tot andere jaren was het nu maar drie keer het duo klimmetjes omdat daarna koers gezet werd naar het noordelijker gelegen Buchten (vlak dus). De Amstel mannen waren met vijf gestart (Tyler Eyk, Luuk Stuijvenberg, Thomas Landman, Samuel Gunnink en MM) en moesten meteen een aantal slips maken om valpartijen te ontwijken en dat lukte Luuk helaas één keer niet. Maar hij stapte weer op, vond een goed groepje, maar reed vervolgens lek….einde koers.
De anderen hadden het op de Snijdersberg zichtbaar lastig. Op de laatste klim zaten Thomas (nog herstellende van een griepje), Samuel (verkouden) en Tyler nét achter de breuk waardoor alleen Michiel overbleef in de eerste groep. De anderen in groep twee.
De tweede vlakke helft veranderde daar niets meer aan, maar het was Michiel die in de laatste twee omlopen van 8 km rond Buchten wist te ontsnappen met een sterke man en 100 tot 150 meter moeste verdedigen. Ondanks dat zijn metgezel nauwelijks overnam, wist Michiel dat met zijn lange beurten wel vast te houden en kon hij het sprintje eenvoudig winnen. Heel knap.
In groep 2 op ruim twee minuten bolden Samuel, Tyler en Thomas als 38e, 48e en 59e over de meet.
Bij de Junioren reed Julian Vergouw naar een keurige 10e plaats. Een zeer uitgedund peloton meldde zich aan de streep in meerdere groepjes. Mees van Duren had met pech te kampen.

Zondagochtend vertrok opnieuw een gezelschap renners, maar nu naar het hoge Noorden: naar de wielerdag van Noordenveld. Hier een mooi parcours, maar om onbegrijpelijke redenen weer een gravelstrook waardoor veel jonge renners met pech (en valpartijen) te kampen hadden. Volstrekt onnodig om dit in zo veel koersen te doen…….
Van de Nieuwelingen van de Amstel kwam alleen Tyler aan de finish. Luuk (weer lek), Ravi (val en niet terug kunnen komen) en Lieuwe ter Hoeven (val) konden niet meer terugkomen. Jesse den Otter werd na driekwart koers eruit gehaald. Ook bij de Junioren was er veel pech. Daardoor geen renners in de uitslag helaas.

Beter nieuws van de Junioren was er van Viego Tijssen die in de nations cup wedstrijd in Saarland (D) heel knap 11e werd. Jelle Boonstra kwam in de tijdrit op hoge snelheid ten val en moest de koers helaas staken.

Jente Koops (Nieuwelinge meisjes) reed dit weekend de Tour de Lasalle.  Drie etappes rond Den Helder en langs de zee. De eerste etappe was een tijdrit over 5km, Jente werd 4e. De tweede etappe een omloop over 38 met een 12e plek. Zondag was de derde etappe, een criterium over 48 km. Hier werd ze netjes 10e en eindigde ze als 3e in het eindklassement. Sterk weer.

Overige koersen
Master Caspar Hermans is momenteel de koning van de ereplaatsen (van de Amstelmasters dan). Caspar reed op het altijd pittige rondje van “Hartje Baarn” naar de tweede plaats in de Masters wedstrijd. Hele koers op kop en niet winnen, maar dat komt steeds dichterbij.
Femke Markus heeft dit jaar al gewonnen en reed in Dwars door het Hageland opnieuw bijna naar de winst. Op de Citadel van Diest werd ze knap 3e in de internationale koers.
Met een schuin oog wordt ook gekeken naar de Giro Under-23 waar Wessel Mouris en Niek Voogt met WPGA rijden. De eerste drie etappes zijn inmiddels verreden  (waaronder een monsterbergetappe). Ze zijn nog in koers met Niek bij de eerste 50: sterk.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑