De Amstel op de NK’s

De NK-weken zijn vorige week gestart met het NK Jeugd. Komende komende dagen is het “NK week”. In Drenthe de tijdritten en de wegwedstrijden (en een week later nog een staartje voor de Junioren in Enter).  De Amstel is weer vertegenwoordigd op vele fronten met in de wegwedstrijden 35 renners en 15 tijdrijders . De Redactie bekeek de startlijsten.

Tijdrijden in Emmen
Woensdag 22 juni strijden de mannen en vrouwen om de tijdrittitels. In het vlakke land rond Emmen, zonder de vorig jaar opgenomen berg. En met 15 Amstelrenners (m/v).

Bij de vrouwen starten Riejanne Markus (Profs), Marike Veldhuis, Lisanne Immerzeel en Tessa Sandberg bij de Elite zonder contract, en Rosan Koper bij de Beloften. Riejanne zal zich zeker willen mengen in de strijd om de top-3. Ze was vorig jaar tenslotte al top-10 op het WK.  Vroeg in de ochtend start bij de Nieuwelinge-meisjes al Jente Koops; eerste jaars, maar dit jaar al goed voor een paar top-3 tijdritten.

Ook vrij vroeg starten Nieuwelingen Samuel Gunnink, Thomas Landman en Michiel Mouris. Afgelopen zaterdag reden ze nog een testtijdrit, dus aan de voorbereiding ligt het niet.
In de Junioren klasse rijden Jelle Boonstra en Viego Tijssen. Jelle maakte onlangs nog een klapper met de tijdritfiets, dus even kijken hoe hij door de bochten durft te gaan.
Bij de Beloften is Enzo Leijnse net terug uit de Ronde van België en heeft Owen Geleijn zich nauwgezet voorbereid. Wessel Mouris komt terug uit de Giro en heeft daar vooral bergen en zwarte sneeuw gezien. Zijn vorm zal dus even afwachten zijn. Bij de Elite rijdt ook Nils Wolffenbuttel. Eens kijken of hij het Tom Dumoulin lastig kan maken.

NK weg: de VAM-berg als scherprechter, maar op een makkelijker parcours
In het weekend van 24 – 26 juni volgen de koersen om de titels op de VAM berg. Een parcours dat – zo bleek vorig jaar – zeer selectief is met de smalle passages en de herhaling van de (kasseien) klimmetjes. Maar dit jaar is er meer rust tussen de klims, dus wellicht wordt het minder een afvalkoers. We volstaan even met een opsomming van de leden van De Amstel die aan de start staan. Zo te zien zijn dat er (minstens) 35 (!!!).
Vrijdag 24 juni:
NK Beloften: Owen Geleijn (Jumbo Visma), Victor Broex (Metec), Enzo Leijnse (DSM), Daan Hoeks (Mg.K.Vis (IT)), Wessel Mouris, Yoël Leeflang, Niek Voogt
NK Nieuwelingen: Thomas Landman, Samuel Gunnink, Michiel Mouris, Tyler Eyk, Luuk van Stuijvenberg, Lieuwe ter Hoeve
NK Profs: Nils Wolffenbuttel (Volker Wessels0

Zaterdag 25 juni:
– Nieuwelinge meisjes: Mimi van Hall, Jente Koops
– Prof dames: Amber Kraak, Riejanne Markus, Femke Markus

Zondag 26 juni:
– Elite dames: Marike Veldhuis, Lisanne Immerzeel, Tessa Sandberg, Rosan Koper, Francien Looije, Suzanne Mulder, Puck Pinxt en Roos Markus
– Elite mannen: Jasper Ockeloen, Koen Warnier.

Zaterdag 2 juli (Enter)
– NK Junioren: Viego Tijssen, Mees van Duren, Max Bergsma, Jelle Boonstra, Sam Hutzezon, Julian Vergouw.

Al met al genoeg mogelijkheid om onze renners aan te moedigen en te volgen. Heel veel info:

Nederlandse Loterij NK wielrennen | 24, 25 & 26 juni 2022 |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑