NK Tijdrijden: Michiel Mouris pakt meteen de titel!

Vandaag waren de tijdritten in en om Emmen. De Amstel was niet alleen met een enorme delegatie aanwezig (uiteindelijk 14 renners), maar deed ook een greep in de prijzenpot. MM pakte als eerstejaars Nieuweling meteen de titel, maar ook Enzo Leijnse én Riejanne Markus stonden op het podium.

In de vroege zomerochtend mochten de Nieuwelingen als eersten het parcours op. Met Michiel, Thomas Landman en Samuel Gunnink, én Jente Koops allemaal renners die niet voor de middenmoot aan de start stonden.
Jente deed het als eerstejaars al meteen heel goed door in een goed opgebouwde rit naar de 6e tijd te snellen in 21.54 op slechts 12 seconden van het podium.
Bij de Nieuwelingen jongens vertrok Samuel Gunnink als eerste en zijn 19.52 bleef lang staan en ook Thomas Landman in 20.07 beet zijn tanden stuk. Later haalden steeds meer renners de tijd van Samuel (10e) en Thomas (15e) en het was wachten op Michiel. Michiel startte nog behoudend en kwam als 3e bij het tussenpunt…maar dat was voor Michiel geen probleem. Hij beet nog op eens op zijn tanden en op het stuk tegenwind hield hij de snelheid het hoogste van iedereen en dook met 19.07 twee seconden ónder de snelste tijd. Wéér een titel voor Michiel. Inmiddels heeft hij gouden medailles in het veld, op de MTB, in het tijdrijden en in de ploegentijdrit. Een ontbreekt er nog, en dat is die van een weg-NK. De concurrentie is gewaarschuwd!

Naast de Nieuwelingen waren er nóg tien andere Amstelleden die een potje mochten laagvliegen (en afzien) rond Emmen. En ook daar prijzen.
Riejanne Markus en Enzo Leijnse reden bij resp.de Vrouwen en de Belofte-mannen naar de 3e tijd. Vanwege een Belofte-vrouw die 2e werd mocht Riejanne het zilver in ontvangst nemen voor de Elite-Dames. Haar 36.58 was net iets meer dan een minuut langzamer dan de wéér ongenaakbare Ellen van Dijk, maar dat was véél minder dan de ruim 6 minuten die Riejanne enkele jaren gelden verloor, én haar eerste NK medaille.
Enzo had na de rits medailles bij de Nieuwelingen en Junioren weer een plak te pakken: 3e in 34.44, en dat met de zelf geënsceneerde begeleiding. Dit was zijn vijfde medaille op een NK Tijdrijden! Dat geeft hoop voor de volgende koersen.

Daarnaast waren er nog de volgende uitslagen te noteren van de Amstel-renners:
Viego Tijssen – Junioren – 38.06 – 20e
Lisanne Immerzeel – Vrouwen – 40.43 – 22e (4e Elite zc)
Tessa Sandberg –  Vrouwen – 41.38 – 29e
Marike Veldhuis – Vrouwen – 41.47 – 33e
Rosan Koper – Vrouwen – 4.,57 – 35e
Owen Geleijn – Beloften – 36.15 – 16e
Wessel Mouris – Beloften -36.19 – 17e
Nils Wolffenbuttel – Elite – 37.57 – 38e

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑