Wilde koers op dinsdagavond

Met slechts tien renners aan de start is het opeens een stuk moeilijker om bij een demarrage te zorgen dat je mee bent want als je de slag mist is er weinig steun om een succesvolle achtervolging te organiseren.

Al kort nadat de koers was vrijgegeven viel de beslissing. Raul Woudstra, Alexander Evers en Jan Buisman gingen er vandoor en renners die normaal gesproken wel mee hadden gekund zoals Sander Boerkamp, Fernando Oliviera, Edwin Commandeur en Tim Schreurs keken net iets te lang naar elkaar en toen was het te laat. Sander Boerkamp verliet het strijdtoneel en zo reden er twee groepjes van drie renners waar achterblijvers weer bij konden aansluiten op het moment dat ze gedubbeld werden. Kortom, iedereen moest hard aan de slag en dat is ook de bedoeling bij een koers.
Uiteindelijk reden de drie leiders de rest op minimaal één ronde. Niet onverwacht won Raul de sprint voor Alexander Evers en Jan. Edwin Commandeur was de rapste van de gedubbelden. Alexander Evers profiteerde van het afstappen van Sander en staat nu tweede.

De stand

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑