Heleen Kibbelaar wint eerste clubkampioenschap TEAM NH

Onder prachtige omstandigheden werd woensdagavond op het parcours van DTS gestreden om het zogenoemde clubkampioenschap van TEAM NH. Bijna veertig dames stonden in de startblokken, een prachtig veld.

Bij de seniordames is TEAM NH inmiddels een bekend begrip; acht verenigingen uit Noord Holland bundelen de krachten en rijden samen de Women Cycling Series (WCS), Topcompetitie, vrije klassiekers en buitenlandse meerdaagse wedstrijden. Dit zijn de verenigingen WV Noord Holland, HRTC Hoorn, West Frisia, DTS, Ulysses, BRC Kennemerland, Olympia en WV De Amstel. De Amstel heeft inmiddels een flink aantal ambitieuze rensters, waardoor zij de WCS onder eigen naam rijden. Met onlangs een verdiende derde plek In Verrebroek voor de in het gehele seizoen sterk rijdende Lisanne Immerzeel.

Eind 2021 is ook voor de Nieuwelinge- en Junior Dames het initiatief genomen om de krachten te bundelen. Vaders van rensters zagen dat rensters bij hun vereniging weinig collega rensters om zich heen hadden. Hoe leuk zou het zijn als samen met meiden traint en/of naar wedstrijden gaat? Dit maakte dat Arie Koops (Amstel), Roel Pettinga (WV NH) en Frank van Riemsdijk (BRC) de koppen bij elkaar staken en een heel mooi initiatief uit de grond stampten. Uithoorn en De Kampioen sloten ook aan, er kwamen open trainingen in de winter (het rondrijdende circus), de KNWU districten competitie werd verreden en het team streek in Odder Tour de Himmelfart) neer. Inmiddels was ook de aansluiting met TEAM NH gezocht. Een mooie samenwerking om op deze manier rensters op te leiden voor het
Elite/Beloften team of misschien nog wel meer.

Om de aansluiting nog meer vorm te geven, bestond het idee om een clubkampioenschap te houden voor alle categorieën in één koers. Vanuit de gedachte dat het team er is voor de basis en de top, werd geneutraliseerd gestart. Warm rijden was gezien de temperatuur deze avond eigenlijk niet nodig. Na een half uur werd de koers vrijgegeven voor nog 45
minuten koers. Er waren meerdere uitlooppogingen waarbij de jonkies het heft in handen leken te nemen. Toch was het de Amateur renster Heleen Kibbelaar (Amstel) die er richting einde koers tussenuit wist te glippen en de winst wist te pakken.

De prijzen werden uitgereikt door Jip van de Bos (Jumbo-Visma) die haar jeugdopleiding bij DTS heeft genoten. Het was een geslaagde avond en dit smaakt naar heel veel meer.

Uitslag:
1. Heleen Kibbelaar
2. Lisanne Immerzeel
3. Maartje Redder (eerste junior)
4. Meis Poland
5. Do Groot
6. Jara de Groot
7. Marike Veldhuis
8. Jente Koops (eerste Nieuweling)
9. Lieke Huizink
10. Rosan Koper

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑