Caspar Hermans naar Masterstitel

Op het wielercircuit van Sloten vonden afgelopen zondag de laatste weg NK’s plaats. Voor De Amstel was er een groot succes met een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles. Caspar Hermans zorgde voor een primeur door de titel te pakken bij de Masters 55+. Hermans klopte clubgenoot Marcel Antoons in de sprint a deux aan het einde van een lange ontsnapping. Maar er waren ook medailles voor Raul Woudstra en Petra van Leeuwen.

Caspar was al jaren gemotiveerd om een keer het rood-wit-blauw te behalen en meerdere top-10 en top-5 klasseringen behaalde hij al. Nu is zijn jacht op de Nederlandse Masterstitel eindelijk geslaagd. Nederlands kampioen!
Dat kwam niet vanzelf want daar hoorde een gedegen voorbereiding bij met uitgekiende trainingen. De podiumplaatsen volgden elkaar dit jaar al op en als er sterren gegeven zouden worden zou dat zeker tot meerdere sterren geleid hebben voor Caspar.
In de gecombineerde koers van 50+/55+ reed Caspar rond half koers weg met de nog wat onbekende Amstelrenner Marcel Antoons en toen meerdere renners (waaronder BBB (50+)) e oversteek niet konden maken waren de twee gevlogen. In de sprint wist Caspar het mooi af te maken en daarmee zijn eerste rood-wit-blauwe truitje (zonder zakken) en gouden medaille in een lange lange wielercarriere te bemachtigen.

In het peloton bolden o.a. Wouter de Jonge en Romke van de Weerdt tevreden over de streep, maar ook geschrokken. Serge van der Putten had immers een zeer vervelende val in de laatste ronde. Serge werd oor de ambulance afgevoerd en ligt ter observatie in het ziekenhuis. We duimen voor een goed herstel.

Eerder op de dag reden de 40-plussers al hun koers en daarin wist Raul Woudstra (dit jaar bijzonder in vorm en niet voor niets clubkampioen) de derde plaats te bemachtigen. Een renner was het peloton ontvlucht en Raul werd tweede van het peloton. Peter Vermeulen reed nog enige tijd in de aanval en ook Mark Touwen, Jan Diijstelbloem en Michael Breedt reden attent mee. Aan het eind van de dag mochten de oudste categorieën nog starten. Jan Buisman werd daar 13e.
Er was ook een Dames Masters wedstrijd en daar sprintte Amstelrenster Petra van Leeuwen ook naar een podiumplaats: 3e.

Kort verslag van het NK Masters staat hier!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑