Les van de senioren

Bij de dinsdagavond fietsen er regelmatig jeugdrenners en nieuwelingen mee en dan merken we dat de jeugd de toekomst heeft. Ze rijden met een souplesse op hun nog lichte verzetten waar menigeen jaloers naar kijkt.

Vandaag geen jeugdige renners maar de twee renners die bij het NK 50km lang een peloton achter zich wisten te houden, Caspar Hermans en Marcel Antoons (zie elders op deze pagina). Marcel reed afwachtend en moest daardoor twee keer een gat dichtrijden maar het gemak waarmee dat ging verraadde als dat de prestatie op het NK geen toevalstreffer was. Het peloton brak hierdoor al snel in tweeën en de koplopers reden de achterblijvers bijna allemaal op minimaal één ronde. Marcel had onthouden dat hij het tegen Caspar moest afleggen in de sprint en glipte kort voor de finish naar twee achterblijvers die net voor de koplopers reden. Zijn eerste keer op dinsdagavond kon dus worden afgesloten met een eerste plaats. Alexander Evers pakte plek twee voor Caspar Hermans en Laurent Molenaar. Fernando Oliviera staat inmiddels op plaats drie in het klassement, zijn 8e plek leverde genoeg punten op om over de afwezige Sander Boerkamp heen te springen.

Bij het NK was onze trouwste aanvaller, Serge van der Putten, nog ernstig ten val gekomen. Hij is nu aan het revalideren van zijn kwetsuren. Hopelijk gaat dat in alle voorspoed. Veel beterschap in ieder geval Serge.

De stand

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑