Korte zomerupdate

De laatste weken is door alle NK’s de wekelijkse update een beetje in het slop geraakt. De Redactie kan ook niet alles bijhouden. Maar er waren toch een paar opmerkelijke resultaten en wedstrijden. Zo wisten Nieuwelingen Tyler Eyk (in Enter) en Michiel Mouris (in Bergeijk) weer een zege aan hun erelijst toe te voegen.

In de afwachtingswedstrijden rondom het NK Junioren reden Tyler en MM ook het criterium van Enter. Tyler wist in de finale slim weg te rijden met drie andere vluchters en een ruime voorsprong te nemen. Ondanks dat Tyler pas als derde door de laatste bocht kwam wist hij toch nog met een lengte de koers te winnen.

Afgelopen dinsdag reed Michiel in het Brabantse Bergeijk en daar sloeg hij solo toe. Eerst wegrijden met vijf man en de rest ook weer achterlaten: sterk.
Jente Koops slaagde er in Monster net niet in de meiden koers te winnen. Zij werd daar tweede, maar zal ongetwijfeld een mooi envelopje opgehaald hebben.

De dames reden voor de Women Cycling Series o.a. de mooiste koers van Nederland: de Zevenheuvelenomloop op een prachtig selectief parcours. Rosan Koper, Marike Veldhuis en Heleen Kibbelaar wisten de zware koers uit te rijden. Helaas zonder Lisanne Immerzeel: zij kwam in de Ronde van Twente in de finale ten val, terwijl ze in goede positie lag, en lijkt helaas met een schouderkwetsuur langer tijd uitgeschakeld. Sterkte!
Niek Voogt reed met WPGA mee in de Elite koers: ondanks zijn klimbenen uit Italië had hij het zwaar, maar wist de koers wel uit te doen.

Viego Tijssen (Junioren) en Enzo Leijnse (Beloften) reden met de selectie het EK in Portugal. In de wegwedstrijd kwam Viego helaas ten val en had een DNF. Enzo werd 17e in de tijdrit.

De komende weken is het op allerlei fronten koers. De meisjes Markus gaan de Tour des Femmes rijden (kijken dus!), er rijden Amsteldames mee in de U6-Tidaholm in Zweden (waar al vaker Amstelrenners succesvol waren); Julian Vergouw en Viego Tijssen rijden de Tour de Valromey in de Franse bergen en de Nieuwelingen rijden nog een klassieker en bereiden zich voor op de Tour de l’Ain in augustus.

Jente Koops in Monster

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑