Dinsdagavond gaat altijd door

Ondanks hitteprotocollen en andere voorzorgsmaatregelen ging de Dinsdagavondcompetitie op het dampende asfalt van de Peter Post-baan ook gisteren gewoon door. Altijd koers en Alexander Evers won.

De jury heeft slechts één eis om de koers te laten starten en dat is dat er minimaal vijf renners aan de start staan. Dat lukte vanavond precies. Veel habitués verkozen de airco, het strand of een vroege ochtendtraining. De weersomstandigheden waren dan ook wel uitzonderlijk, in het clubhuis was het ruim 38 graden en daarbuiten niet veel minder. En de koers werd in overleg met de renners ook wat ingekort. Dat er desalniettemin echt wel voor de overwinning werd gereden bewees Jaap van der Grinten door iets te hard bocht 3 aan te vallen en onderuit te gaan, het asfalt gedraagt zich met deze warmte ook iets anders. De gebruikelijke, maar daarmee niet minder onprettige schaafwonden op handen, armen en benen zullen hem geen goede nachtrust bezorgen.
Uiteindelijk waren het Alexander Evers en Laurent Molenaar die mochten uitvechten wie er met de overwinning vandoor mocht gaan. Beiden probeerden een paar keer de ander af te schudden maar uiteindelijk was het Alexander die de snelste was.
Volgende week is er weer gewoon koers.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑