Zomerkoersen

Deze weken zijn traditiegetrouw (maar wat is nog traditie na de corona-jaren) de weken van de profcriteriums en enkele etappekoersen.  Zo worden deze week de Tour de l’Ain Cadets  en de Tour de Junior in Achterveld verreden. Uiteraard is De Amstel aanwezig.

In Achterveld starten deze week de gebroeders Ivakhov (in cat 5/6), bij de Nieuwelinge-meisjes Mimi van Hall en Jente Koops en in cat VII Phaeroun Chaillou en Moos van Hall. Dit jaar is er weer een zeer internationaal veld om tegen te knokken. Info en uitslagen op www.tourdejunior.nl .

In een niet minder internationaal veld gaan vandaag Michiel Mouris, Tyler Eyk, Finn Uffink, Samuel Gunnink en Fabio Valerio van start in drie zware etappes in het voorprogramma van de profs. Ploegleider Lucas Eenkhoorn heeft de parcoursen al verkend en de mannen hebben er zin in! Trainen, koersen en in het zwembad de beentjes omhoog.

Mogelijk dat de Junioren dat ook gaan doen: komend weekend is het in Bretagne al weer tijd voor de Ronde des Valléés waar de WPGA Junioren jaarlijks goed meedoen.

Op het damesfront is het overigens ook best druk. Tourrensters Femke en Riejanne Markus ijn terug uit de Tour en ook de Dames mogen nu met veel publiek starten in bijvoorbeeld Roosendaal en Chaam en dat biedt andere Amstelrensters de kans om ook tegen de profs te rijden. Met Roos erbij stonden er soms zelfs drie Markusjes aan de start. Van de andere Amstelrensters zijn Marike Veldhuis en Rosan Koper de laatste weken goed op dreef met een paar mooie top-10 klasseringen. Nog even en we zien hen een keer op het podium. In de altijd zware Ronde van Oostzaan werd Rosan 5e, Marike 9e en Tessa Sandberg (11e) en Suzanne Mulder (15e) reden ook een prijsje.
Renée van Hout was terug van blessure en reed in de Randers Bike Week. Renéé – nog onervaren maar wel sterk – reed elke dag voorin en werd 9e in het eindklassement.

En in de Sportklasse/Masters is de focus gericht op de Amstel Vogezenweek van eind van de maand. Caspar Hermans mocht zijn mooie nieuwe truitje showen in (o.a.) de Ronde van Santpoort. Daar werd hij 4e.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, fiets en buitenshuis

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑