Weekend Update

In de hete wielerweek die achter ons ligt waren er weer een paar mooie prestaties van de Amstelrenners. Zo reden de Junioren en de Nieuwelingen koersen in Frankrijk en behaalde Marike Veldhuis haar aangekondigde podiumplaats.

In de Franse Ain was weer een team van de Amstel-Nieuwelingen aanwezig in de Tour de l’Ain Cadets. In het voorprogramma van de profs (met o.a. Alaphilippe!) reden de Nieuwelingen Michiel Mouris, Fabvio Valerio, Samuel Gunnink en Tyler Eyk (allen eerstejaars) samen met gastrenner Finn Uffink van Olympia onder de strakke begeleiding van ploegleider Lucas Eenkhoorn hunKan een afbeelding zijn van 6 mensen en staande mensen

zware koersen. Dit jaar waren de mannen niet sterk genoeg om mee te doen voor top 5 zoals in andere jaren, maar er is heel veel geleerd in deze prachtige koers met veel publiek. Een unieke ervaring.  Volgend jaar weer terugkomen dus.

In de Ronde des Valléés, een tweedaagse Junioren-UCI koers in Bretagne waar WPGA Junioren al vaak aanwezig is, reden Jelle Boonstra en Julian Vergouw mee met de ploeg. Vooral Julian had het naar zijn zin, want in de laatste etappe reed hij net naast het podium (4e) en werd knap 13e in het eindklassement.

Marike Veldhuis soleerde in de Ronde van Nootdorp naar de tweede plek in de Dameskoers (foto onder). Na een aantal top-10 plaatsen nu dan podium; het zat er aan te komen voor de ex-roeister. Tessa Sandberg reed in Nootdorp ook top-10: 7e.

De andere ex-roeister, Amber Kraak, behield met overtuiging de bergtrui in de Ronde van Scandinavië. Een mooi succes.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑