Snelle koers op dinsdagavond

Onder ideale weersomstandigheden werd er vanavond een zeer snelle koers verreden. Ook tijdens de neutralisatie werd er, ondanks een aantal vergeefse pogingen om het tempo rond de 40 te houden, al (te) hard gereden.

Zodra het wel harder mocht gaan werd het tempo flink opgeschroefd. De belangrijkste aanstichter hiervan was Pico de Jager die het peloton op sleeptouw nam naar snelheden die normaal alleen op de donderdagen worden gereden. Dit hoge tempo zorgde wel voor een breuk in het peloton, Voorin waren het naast Pico de Jager, Romke van der Weerdt, Jan Buisman, Tom Wolters, Sander Boerkamp en Coen Emmer die uiteindelijk de rest op tenminste één ronde reden.

In de finale probeerde Coen Emmer nog uit de kopgroep te ontsnappen maar onder leiding van Pico de Jager werd hij weer bijgehaald. Die had daarmee zijn kruit verschoten en bemoeide zich niet meer met de eindsprint. Tom Wolters was weer de snelste voor Sander Boerkamp, Romke van der Weerdt en Jan Buisman.

De stand

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑