AVW – volop strijd in de Vogezen

Met een dag vertraging ontving de redactie bemoedigende berichten uit de Vogezen. Er is volop gekoerst de afgelopen twee dagen. Een korte maar pittige bergrit en een ploegentijdrit op nieuwe omloop. De leiderstrui is inmiddels ook van eigenaar gewisseld. We blikken terug.

Na de ‘proloog’ op de Grand Ballon is het altijd de vraag hoe de benen zijn in de eerste rit in lijn op maandag. Met een relatief korte etappe met drie beklimmingen was dit een goede test. Na de start direct de Col d’Oderen over, daar via een brede dalweg naar Grosse Pierre met de finale op de korte en steile Col de Bramont. Wessel Mouris was ruimschoots de sterkste door met de gashandel vol open op de  Bramont iedereen van zich af te schudden. De eerder gestarte Wouter de Jonge dacht heel even zijn moment of glory te beleven. Op het allerlaatst werd hij nog ingelopen op de Bramont. Zijn inspanningen van de dagen werden wel beloond met de groene trui, door met overtuiging de premiesprint te winnen. De pechduivel waarde ook rond in de buurt. Hij landde bovenop Roel Mouris, met als gevolg een vastgelopen ketting, zo vast zelf, dat hij ter plekke zijn kettingbladen moest verwijderen en weer vastmaken. Ook Niek Voogt kreeg een vlaag mee, waarna zijn bidhouder los kwam te zitten en hij veel tijd verloor. De Vogezen beginnen Wout Split ook beter te bevallen. Onder luide aanmoedigingen legde hij zijn laatste meters af.

Nadat alle verhalen waren verteld werd het tijd om af te dalen naar de camping. Er moesten nog boodschappen en andere huiselijke zaken worden gedaan. Wessel trainde nog wat bij, dat mag. En ’s avonds allemaal gekeken naar de “starlinks” in openluchtbioscoop Am Schlossberg.

TTT: Dé Ploegentijdrit

De ploegentijdrit was oorspronkelijk gepland rondom het stuwmeer van Wildenstein. Echter, naast dat de weg vol met bladeren ligt (ook daar al herfst door de droogte), stonden er ook wegversperringen op cruciale punten. Een ander parcours dus. De directie ging (al dan niet virtueel) op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden 25 kilometer terug het dal in. Vlak onder het plaatsje Thann lag een veilige omloop. Ruim 11 kilometer met wat venijnige hoogtemeters. Hoe gaat een TTT in een AVW? Ploegen van 4 en 5 renners, samengesteld uit de hogere én lagere regionen van het klassement. Drie ronden koers, de eerste ronde mocht niemand afvallen. Daarna mocht 1 of 2, met verplicht finishen met drie. Tactiek en afspraken maken werden de opdrachten aan de renners. De groep van Koos Jeroen Kers won ruim op groep 2. Daarachter drie groepen die letterlijk op een handvol seconden van elkaar zaten. Groep 5 verloor dan weer iets meer. Dit alles resulteerde in een nieuwe leider: Koos Jeroen. Wouter mag nog een dag in het groen rijden, geen premiesprints vandaag.

Niet alleen voor de top van het klassement, maar ook in de achterhoede wordt in de komende dagen veel onderlinge strijd verwacht.

De AVW kent naast het dagprogramma ook een afwisselend avondprogramma. Uitslagen, stand, verhalen van de dag, de dag van morgen en de nieuwe groepsindeling. Maar ook een kort college over AI in de sport en medische toepassingen. Kortom, niet alleen aandacht voor de spieren maar ook voor de geest.

Een gedachte over “AVW – volop strijd in de Vogezen

  1. Erg leuk om te lezen: veel succes en plezier AVW matadoren! En hopelijk is de pechduivel voorgoed gelost.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑