Nieuwe gezichten kleuren de koers

Met de concurrentie van de Vogezen waren we blij dat er vier nieuwe gezichten aan de start stonden zodat we tenminste nog konden spreken van een peloton. De nieuwe gezichten waren van jonge roeiers die voor het eerst in een peloton moesten rijden.

Die ervaring hebben we al eerder gehad en dus weten we dat ze (heel) hard kunnen rijden maar wel moeten wennen aan de bochten. De neutralisatie kon dus doen waarvoor hij bedoeld is, nieuwe renners laten wennen aan de bochten en aan het rijden in een peloton.

Na de neutralisatie bleef het even rustig maar Tom Wolters gaf even flink gas en dat leidde al meteen tot de eerste gelosten. De koers bleef onrustig totdat er een groep van vijf renners zich losmaakte van de rest. Naast bekende namen zoals Tom Wolters, Jan Dijstelbloem en Coen Emmer ook twee van de nieuwe renners, David van Velden en Joris Oonk. Voor David van Velden ging het niet hard genoeg, hij reed weg van de andere vier om uiteindelijk met een flinke voorsprong solo over de finish te gaan. Tom Wolters won de sprint voor Jan Dijstelbloem, Joris Oonk en Coen Emmer. Een mooie prestatie van David, zo vaak gebeurt het niet dat er iemand soleert naar de winst, dat hij mee heeft meegedaan aan het WK roeien verklaart wel dat het met zijn conditie wel goed zit.
In de stand verandert weinig.
.DinsdagavondSite (9)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑