Verhitte strijd om de truien in de NJC (Jeugd)

Nu de zomer zo goed als voorbij is… Wacht, het was donderdag op de eerste dag van de Najaarscompetitie iets boven de 30 graden. Het was dus nog volop zomer. De renners die alweer helemaal terug zijn van vakantie stonden met extra bidons aan de start. De truien van de VJC waren ingeleverd, de koers kan beginnen.

De jury kondigde eerst een puntentellingswijziging aan. De winnaar van een onderdeel krijgt 50pt, de nummer twee 40pt, 3de 35pt, 4de 31pt, 5de 28pt, 6de 26pt, 7de 24pt, 8ste 22pt, 9de 20pt, 10de 19pt, 11de 18pt, en zo verder. Aan het einde worden de twee slechtste resultaten geschrapt. Dus ook de renners die een dag moeten overslaan kunnen de NJC uiteindelijk nog winnen!

 

Vanwege de hitte waren de koersjes kort. De groep oudsten reden 7 ronden. De jongste 5 ronden. Het tempo bij de grote motoren moest even opgang komen maar in de derde ronde reden er drie weg die voor de overwinning reden. Max moest nog een beetje inkomen na zijn nagenoeg fiets loze vakantie. Toch leverde hem dat 26pt op. Grigory mag weer eens vijf koersdagen lang tegen veel grotere gasten opboksen. Dat ging hem in Achterveld ook al goed af, vandaag bracht hem dat 28pt. Davin kon nog het langste aanhaken maar moest genoegen nemen met plek 4 en 31pt. De sprint om de zege werd uiteindelijk gewonnen door Quinten, 50pt. Voor Nikolai die alsmaar sterker en sterker wordt, 40pt. Moos kon er net niet meer bijkomen in de sprint, 35pt.

 

Bij de jongste deed onze laatste aanwinst Marcus op gewone schoenen mee. Maar dat deerde hem niet. De eerste helft van de koers bleef hij gewoon bij de groep. Na een paar trainingen en vakantie een koers rijden valt nooit mee, toch 28pt verdiend. In de sprint van de vier anderen zat El Imbatido goed geplaatst maar tot zijn grote ergernis schoot zijn ketting er even af toen hij aanzette voor de sprint. 4de en 31pt rijker, het duurde even voordat hij weer gekalmeerd was. Maar dat komt wel goed bleek later. Fien kon het net niet bolwerken in de sprint en werd 3de, 35pt. In een millimeter sprint was Sylvan uiteindelijk de sterkste, 50pt, voor Briek die de 40pt opraapte.

 

Drinkpauze!

 

Nu nog een afvalkoers. De groepjes waren nog niet zo groot, dus daar kon vol gekoerst worden. Max delfde het onderspit in de eerste sprint, weer 26pt. Grigory wist dit keer Davin wel af te houden voor de vierde plek. Respectievelijk 31pt en 28pt voor beide. Moos werd weer derde, 35pt. De eindsprint tussen Quinten en Nikolai was weer een scherpe, want Nikolai geeft niet snel op. Quinten won nog wel, 50pt, maar hij gaat het de rest van de tijd nog lastig krijgen! 40pt voor Nikolai.

 

Arnau wou revanche voor de vorige wedstrijd en voerde het tempo langzaam op. Marcus was het eerste slachtoffer, 28pt. In de spannende volgende sprint moest Sylvan passen, 31pt. Daarna kon Fien de twee heren weer niet kloppen, 35pt. In de laatste ronde kwam het aan op een spurt tussen de eeuwige rivalen Briek en Arnau. Ook nu wist Arnau, 50pt, Briek af te houden, 40pt.

 

De truien

Net als bij de VJC is er een gele trui voor de leider, een blauwe trui voor de strijder en een groene trui voor, dit keer, de pedaleur de charme. De leiders na de eerste dag zijn Quinten en Sylvan (omdat Sylvan een categorie jonger is dan Arnau). De strijder bij de oudsten werd overduidelijk Nikolai. Bij de jongste kon dat niet anders dan Marcus zijn, eerste wedstrijd, altijd lastig, en toch doorbijten! Grigory mag in de groene trui rijden, ook bij druipt de klasse ervan af, bij elke pedaalomwenteling!

 

De stand

Quinten 100pt

Nikolai 80pt

Moos 70pt

Grigory 59pt

Davin 59pt

Max 52pt

 

Sylvan 81pt

Arnau 81pt

Briek 80pt

Fien 70pt

Marcus 56pt

 

Volgende week verder! Iedereen mag zijn trui de hele week dragen, met trots, volgende week schoon weer mee, misschien moet je hem afstaan. En hopelijk volgende week ook met foto’s als ik het niet vergeet!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑