NJC Jeugd: Punten, ploegen en WV de Amstelbidons

Dag twee van de NJC bij de jeugd bracht een puntenkoers en een ploegentijdrit. In de puntenkoers ging het bij de groteren om vier sprints bij de jongsten om drie.

Noor wilde zelf de strijd aan gaan met de grote motoren en ze weerde zich kranig in die strijd. Quinten leek alle sprints te gaan winnen maar moest toch vol aan de bak want Davin bleek uit een ander vaatje te tappen dan vorige week. De laatste sprint won hij, maar de 50pt gingen toch naar Quinten. Davin schrijft er 40pt bij. Nikolai zat er steeds dichtbij, 35pt. Zijn broer Grigory 31pt. Max en Noor sprinten vooral tegen elkaar. Noor won twee keer, maar Max ook, ze delen dan ook de punten van plek 5 en 6, beide dus 27pt.

Torben stond weer aan de start na even uit de roulatie geweest te zijn. Het niveau was even wennen, maar Torben was zoals altijd onverstoorbaar. De strijd met Marcus, die op zijn nieuwe fiets alweer iets sneller ging dan de vorige week, ging Torben vol aan. Vooral hun laatste sprint was op de millimeter. Marcus trok wel steeds aan het langste eind. 28pt voor hem, 26pt voor Torben. De andere vier waren dit keer weer erg aan elkaar gewaagd. Arnau won alle sprints 50pt, maar Fien (40pt), Sylvan (35pt) en Briek (31pt) maakte hem het leven wel zuur.

Ploegentijdrit

Altijd lastig, een ploegentijdrit. De drie sterkste renners mochten ieder hun eigen ploeg samenstellen door om de beurt een renner te kiezen. De drie teams gingen vier rondes  rijden. De tijd van de derde telt. Voor de ploegen die met vier renners eindigden was er een bonus van 30 sec. Dus, er kwam nog wat tactiek bij kijken ook. Het eerste team met Quinten, Grigory, Fien en Marcus koos ervoor om samen te blijven. Grote leider Quinten duwde Marcus naar hoge snelheden en zetten uiteindelijk een tijd op de klokken van 7’28” (gem. 32.14 km/u). Het tweede team met Nikolai, Arnau, Sylvan en Briek koos ook voor de tactiek om bij elkaar te blijven. Nikolai naam de ploeg op sleeptouw, zorgde dat iedereen bij elkaar bleef en schroefde in zijn kopbeurten het tempo geleidelijk op. Je ploeg niet kapot rijden als sterkste man is een belangrijk aspect van een ploegentijdrit. De tijd was uiteindelijk 7’14” (gem. 33.18 km/u). Het laatste team koos voor een andere tactiek. Gewoon volle bak koersen. Torben moest wel meteen lossen, maar de andere drie reden onder aanvoering van Davin vol door. Ze moesten immers minimaal 30 seconden verschil maken om te kunnen winnen. Eindtijd, 6’38”(gem. 36.18km/u). Met de verrekening van de bonificatie was dat genoeg voor de winst. Dat leverde alle vier dus 50pt op. Team 2 kreeg ieder 40pt. Team 1 ieder 35pt.

Prijs voor iedereen

Tijdens de wedstrijd kwam Paolo Valerio aanzetten met een boodschappentas vol met zwarte bidons met een rood WV de Amstellogo. Voor iedere deelnemer een! Super bedankt voor deze extra bonus voor alle deelnemers Paolo!!

De truien

Quinten verstevigde zijn leiderstrui ondanks de derde plek in de ploegentijdrit. Arnau nam de gele trui over van Sylvan. De blauwe trui was in beide groepen voor de dames. Noor ging met volle overtuiging de strijd aan met de grote mannen, en niet zonder succes. Fien smijt zich er ook vol tussen in de andere groep. Respect! De groene trui was altijd gereserveerd voor de pedaleur de charme, maar dit keer werd gekozen voor een andere insteek. Willen winnen is een belangrijk onderdeel van de koers. Max greep zijn kans om voor de 50pt te gaan in de ploegentijdrit met een andere tactiek, en dat pakte goed uit, voor het hele team. Weekje groen voor Max!

De stand

Quinten 185pt

Nikolai 155pt

Davin 149pt

Max 129pt

Grigory 125pt

Noor 77pt

Moos 70pt

 

Arnau 171pt

Sylvan 156pt

Briek 151pt

Fien 145pt

Marcus 119pt

Torben 76pt

Aan het einde worden de twee minste resultaten nog geschrapt, dus er kan nog genoeg veranderen in de stand.

Volgende week verder! Iedereen mag zijn trui de hele week dragen, met trots, volgende week schoon weer mee, misschien moet je hem afstaan. En volgende week ook echt met foto’s!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑