Weekend/weekupdate: winst, contracten, selectie

De afgelopen week waren de Amstelrenners op meerdere plekken in het nieuws. Ze wonnen koersen, werden geselecteerd voor grote wedstrijden, en er werden contracten getekend. Een altijd niet volledige update.

Winst voor Riejanne en Sander en andere koersen
In de Simac Ladies Tour reden de dames hun ronde van Nederland. In de vierde etappe door Limburg deed Riejanne Markus een soort van lang “Markusje”. Op 7 km van de streep zei ze het uitgedunde eerste pelotonnetje vaarwel en reed ze in één streep naar de winst. In de Tijdrit kwam ze net te kort (2e) waarna ze uiteindelijk (na tijdsverlies door val in etappe 1) nog 4e werd in het eindklassement.
Voor de Amstelmasters was er ook weer eens een reden voor een klein feestje. Na elkaar op de pijnbank gelegd te hebben in de Vogezen moest zich dat uitbetalen in de koersen. Een aantal van hen koos voor de Ronde van de Orteliusstraat. Een bescheiden startveld en een kort en fel koersje in een mooie ouderwetse entourage. Onder het toeziend oog van oud-wereldkampioen Piet van Heusden reed Sander Boerkamp al snel weg en wist hij uiteindelijk een fraaie solozege te behalen. Geheel tegen de gewoonte in stond er nog een Amstelmaster op het podium: Caspar Hermans die 2e werd. Pierre Deen reed zich ook nog de top-10 in.
(Een dag later in Uithoorn deden de Amstelmasters weer wat ze altijd doen: net naast het podium eindigen. Caspar werd 4e en Auke Broex 5e, Romke van der Weerdt 10e).

WK Selectie voor Riejanne en Viego
De bondscoaches hebben inmiddels de Junioren en Beloften, en de Dames-selectie bekend gemaakt voor het WK in Australië. Riejanne staat er wéér bij (hoewel niet op de tijdrit). Viego Tijssen staat er als eerstejaars Junior ook mooi tussen. Viego reed afgelopen week nog met de WPGA Junioren de altijd zware GP Ruebliland Zwitserland. Viego werd op de 9e plek de beste Nederlander. Julian Vergouw werd 46e, Max Bergsma (terug na blessureleed) 57e en Mees van Duren 95e. Jelle Boonstra heeft de juiste vorm nog niet te pakken en eenDNF.
Voor het WK: dat wordt vroeg opstaan eind september om het allemaal te volgen.

Contract voor Femke en Amber
Vorige week in Plouay (Bretagne) zag het grote wielerpubliek de ontbolstering van Amber Kraak als klassieke renster. Na een uiterst sterke koers moest ze in een nog niet optimaal aangepakte sprint de meerdere erkennen in de Spaanse Mavi Garcia. Maar tweede in een World Tour koers staat mooi op je wieler-cv (daar stond ook al de bergtrui in Scandinavië op) en ze mocht dan ook meteen bekend maken dat ze nog twee jaar voor Team Jumbo-Visma zal rijden (met o.a. Riejanne).
Femke Markus rijdt het hele seizoen al sterk en dat is niet onopgemerkt gebleven. Femke staat vanaf komend seizoen onder contract bij het grote SD Worx. Elk jaar beter wordt terecht beloond!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑