Categorie 2 vermaakt zich goed op Texel!

Op zondag 4 september vond het Open Texels Kampioenschap wielrennen plaats in Den Burg. In Categorie 2 van de jeugd WV de Amstel uit Amstelveen met 4 man sterk vertegenwoordigd. Dat wielrennen niet alleen gaat om de koers, maar ook de beleving er omheen hadden de ouders goed begrepen. Vakantiepark de Krim was de uitval plaats voor een (lang) weekend Texel voor de jongste rijders. Met als klap op de vuurpijl: de koers op zondag (of was het toch het zwembad met wildwaterbaan?).Live slow, ride fast, zeg maar.

Hoe dan ook stonden de jongens op tijd klaar voor de start. Ondanks dat er niet veel concurrentie van andere clubs was, waren de gezichten gespannen. Na de start bleef een groep van 4, met daarin Torben, Joshua en Julien als Amstelrenners, bij elkaar. Er werd goed samengewerkt. Iedereen deed zijn kopbeurt en het tempo zat er goed in.

In de voorlaatste ronde was het Julien die solo een ontsnapping initieerde. Hij sloeg daarmee een flink gat en vervolgens was het consolideren. Dat lukte goed! De Texelse dame uit de groep probeerde het gat nog dicht te rijden, maar zonder succes. Joshua wist haar voor de finish te achterhalen en pakte hiermee na Julien de tweede plek. Torben was herstellende van een flinke buikgroep en moest in de sprint van twee om de derde plek genoegen nemen met de vierde plek. Lieuwe reed een eenzame race, maar op karakter hield hij een goed tempo en kwam onder luid applaus stralend over de finish.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑