Rás na mBan, wielrennen in Ierland

De redactie ontving een enigszins verregend bericht uit Ierland. Daar was van 7 tm 11 september de Rás na mBan, een vijfdaagse internationale wielerwedstrijd voor vrouwen, met 6 etappes. Met Team The Amstel aan het vertrek: Francien Looije, Tessa Sandberg en Marike Veldhuis plus twee gastrensters onder de hoede van Team Noord-Holland.Het was een grote zwemwedstrijd…de foto’s spreken boekdelen. Marike moest helaas de strijd staken na drie etappes, een bacterie gooide roet in het eten. Drie van de zes etappes waren klimetappes en de week eindigde met een tijdrit (2.5km) en een criterium. Daar reed Tessa haar kortste uitslag, 30ste en 17de, respectievelijk. Tessa eindigde als 37ste in het Algemeen Klassement en Francien 61ste, niet zoals verwacht. De meiden hielden zich sterk in dit international peloton en zijn weer een ervaring rijker!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑