Weekend update

Het eerste herfstweekend van het najaar is altijd even wennen. Viel het zaterdag nog mee, zondag was het in het grootste deel van het land ronduit nat. Een dag om binnen te blijven? Niet voor de Amstelrenners, die waren actief op de weg, in het veld en op gravel. Een (vast niet volledige) terugblik. De R zit weer in de maand, dus mag er zorgeloos gecrosst worden – daarover later meer. Eerst de R van gravel. In Veenhuizen welteverstaan, was zaterdag een internationale UCI-wedstrijd, de Gravel One Fifty. Uiteraard, het was er nat, maar de zon liet zich ook zien. Judith van Maanen was eerste dame 50+ in de 80km-koers. Jasper Ockeloen werd vierde in de 150km-wedstrijd. (Video met Judith, zie helemaal onderaan dit bericht.)

Hebben de organisaties van de gravel- en crosswedstrijden een relatief voordeel bij regenachtige omstandigheden, voor die van de criteriums is het hopen op enige opkomst. Zo stond zondag in Hillegom een handvol rensters aan het vertrek, waaronder Tessa Sandberg. Helaas haalde ze de finish niet.

Jeugd

Namens de Amsteljeugd werd Julien mooi tweede in Woerden.

Verderop in Kortenhoef was het zondag qua weer niet veel beter. Wel een mooi aantal Amstelrenners in diverse categorieën aan de start. Klasse!

In de regen reed Briek Pelgrim met zonnebril naar een fraaie derde plek bij Categorie 2.  En in Categorie 5 winst voor Nikolai Ivakhov, Max Baars mocht mee op het podium!

Meer foto’s op: https://nl-nl.facebook.com/GwcDeAdelaar/

Bij de Kampioen in Haarlem stond zaterdag het IC Ploegentijdrit Kampioenschap Jeugd 2022 op het programma.
Bij Categorie 2-4 was het jongste team elfde. Het A-team vierde. Bij de Categorie 5-7 was het A-team vijfde. Het B-team dertiende. De renners van het A-team waren niet heel tevreden. Maar met 41.5km/u gemiddeld mogen ze echt niet klagen. Goede les was het zeker!

NK Studenten

Het academisch jaar is weer begonnen, dus was er een kampioenschap voor studenten. Traditiegetrouw in de categorieën mét en zonder licentie. Zondag was de Wageningse Wielermuur het decors, bekend bij velen van het gelijknamige criterium. Rosan Koper mocht op het podium!

Kortenhoef Senioren

Genoeg renners in Kortenhoef voor een mooie koers. De Masters 40+ lieten zich van hun beste kant zien. De beslissende ‘slag’ gemist, maar wel allemaal in de uitslag: Romke van der Weerdt, Peter Vermeulen, Marcel Antoons, Geeralt van den Ham en Wouter de Jonge.

De Elite’s wel een top-tien met Wessel Mouris en Koos Jeroen Kers.

Kijk voor alle foto’s van Kortenhoef op: https://nl-nl.facebook.com/GwcDeAdelaar/

Kleeberg Cross

Sinds een paar jaar is het de eer aan het Zuid-Limburgse Mechelen om het cross-seizoen in Nederland te openen. Laat het nou een goed nat weekend zijn: lees – de Rhino’s en Limussen konden weer gestoken worden. Bij de Nieuwelingen was Nederlands kampioen Michiel Mouris direct op afspraak: derde! Bij de Masters waren de ogen gericht op het duo M&M, Michael Breedt en Marcel Witte. Ze bleven weer dicht bij elkaar: 13e en 16e. De kop is er af, binnenkort volgen vast meer bekende crossnamen deze revue.

 

Finish van Judith van Maanen in Veenhuizen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑