Ouderavond jeugd, recap

Dinsdagavond is er in het clubhuis door Sander en Herman een ouderavond georganiseerd. Voor ouders van de jeugd van cat. 1 t/m cat. 7. Ter sprake kwam wat wij in de winter als club gaan doen, wat er nog meer te doen is eventueel in de nabije omgeving voor de enthousiastelingen. Wat voor soort (cross)wedstrijden er zijn de komende tijd. Hoe je een licentie kan aanvragen. Waar je op moet letten bij verzetten bij de verschillende categorieën. Hoe nieuwe kleding te bestellen etc.  Hieronder volgt kort wat besproken is en bijkomende links naar meer informatie.

Ten eerste
Dinsdag 27 september is de laatste training van het wegseizoen. Dit is een traditioneel moment binnen de club om de cat. 7 leden uit te zwaaien want die gaan vanaf volgend seizoen meetrainen bij de nieuwelingen. En misschien wel de belangrijkste traditie bij de laatste training: PANNENKOEKEN!

Als alle ouders waarvan het kind komt een stapeltje pannenkoeken meeneemt of geeft, daarbij stroop en poedersuiker dan wordt het altijd een geslaagde avond. Liefst warm aanleveren om een uurtje of half7, kunnen de renners na de training direct aanschuiven! Meer info volgt komende dagen in de ouderappgroep! Help mee en we maken er met z’n allen een gezellige avond van!

Wat gaan we doen in de winter
Vanaf donderdag 6 oktober start de cross-training. De trainingen zijn van 18:30 tot 19:30. Locatie, Ouderkerkerplas bij het strandje. Er zijn grote spotlights aanwezig zodat de renners nooit echt in het donker rijden. Plezier verzekerd! Deelnemen is voor alle leden, en we verwachten dat iedereen er is. Heb je een crossfiets, top. Op een mountainbike mag je ook gewoon meedoen. Voor het crossen zijn SPD-pedalen de beste optie, gewone trappers op de mountainbike is ook prima. Een lampje voor en achter is handig, zeker als de kinderen ook weer zelf naar huis fietsen.

De trainingen gaan ALTIJD door. Wind, regen, storm, koud, vriezen, sneeuw… Er is training tenzij in de appgroep wordt aangegeven dat het niet doorgaat wegens te extreem weer.

Hou qua kleding rekening met de eventuele kou of nattigheid. Thermoshirt, legging onder (of over) de koersbroek, extra vest, handschoenen, regenjasje, mutsje voor onder de helm. Kan allemaal. Maak het jezelf en je kind niet te moeilijk, kijk wat voor de training nodig is. Warmere clubkleding kan altijd besteld worden bij de bestelrondes (zie verderop in dit stukje).

Daarnaast organiseert de club op de maandagen vanaf 24 oktober weer de Athletic Skills. Voor meer informatie en de kosten: https://www.wvdeamstel.nl/?p=25752#more-25752 Echt een leuke training naast het wielrennen die zich op alle gebieden van bewegen concentreert, maar vooral voor de kinderen heel leuk zijn.

Wat is er nog meer te doen
Bij verschillende clubs in de regio zijn er ook cross-trainingen. Bij DTS is Zaandam, bij Olympia op sportpark Sloten in Amsterdam, bij UWTC in Uithoorn en bij de GWC de Adelaar in Hilversum. Deze trainingen zijn op andere dagen dan bij onze eigen club. Hiervoor moet je (soms) betalen om de cross-periode mee te kunnen trainen (meestal rond de €20). Voor meer informatie schiet Sander of Herman aan bij een van de komende trainingen!

Bij de wielerbaan in sloten worden (al) baantrainingen gegeven door de Stichting Amsterdamse Baanwielerschool. Dit is een hele leuke manier om kennis te maken met een andere discipline van het wielrennen. Deze trainingen zijn op de vrijdagen. Voor meer informatie en hoe aan te melden: http://www.amsterdamsebaanwielerschool.nl/

Wedstrijden
WV de Amstel is een wedstrijdvereniging. We nodigen alle leden dan ook uit om aan wedstrijden deel te gaan nemen. Dat kan op alle niveaus. Qua cross is het meest laagdrempelige niveau de Amsterdamse Cross Competitie. Dit is echt de leukste cross competitie ter wereld! Het zijn 12 wedstrijden die elke week vanaf 16 oktober op de zondagen georganiseerd worden in de omgeving van Amsterdam. Het is wenselijk om je vooraf in te schrijven. Maar voor de jeugd mag bijschrijven op de dag zelf ook. Voor alle informatie, kalender, starttijden en wijze van inschrijven zie: https://amscrosscomp.nl/

Voor de inschrijving van wedstrijden heb je wel een ‘startlicentie’ nodig. Die kan je via de KNWU-site heel eenvoudig aanvragen. Voor meer informatie: https://kenniscentrum.knwu.nl/alles-over-de-startlicentie/alles-over-de-startlicentie

Op een hoger niveau zijn er ook landelijke wedstrijden. Georganiseerd door de KNWU en volgens de regels van de KNWU. Hiervoor heb je een ‘wedstrijdlicentie’ nodig. Voor meer informatie daarover zie: https://kenniscentrum.knwu.nl/handleidingen-voor-leden-licentiehouders/stappenplan-aanvragen-wedstrijdlicentie

Voor deze landelijke wedstrijden kan je je aanmelden via de kalender in je eigen persoonlijke ‘mijn.knwu’ site. Voor de landelijke wedstrijden kan je je ook alleen maar aanmelden voor wedstrijden in je eigen categorie. De landelijke wedstrijden zijn wel van een hoger niveau. Ook de regels zijn strikt en worden door de KNWU-officials strikt gevolgd. Dit betekent bijvoorbeeld dat de (cross)racefiets een verzet moet hebben wat past bij de categorie waar je in rijdt. Voor meer informatie zie: https://kenniscentrum.knwu.nl/regelgeving/verzetten

Dit verhaal over verzetten lijkt een woud van lastige informatie, met nog moeilijkere berekeningen. En dat is het soms ook. Maar stel je vragen gerust aan Sander of Herman, of aan een van de andere ouders, bij een training. We hebben het ons allemaal eigen moeten maken, en dat gaat ook wel weer vanzelf.

Kleding
In het clubhuis is er voor de jeugd meestal wel een voorraad basis artikelen qua kleding. Dus shirts (korte mouwen), BIB-broeken en jasjes. Kinderen groeien snel dus soms heb je toch eerder dan de algemene bestelrondes wat nieuws nodig. Dit kan dus, Sander weet hoe. Elk jaar zijn er minimaal twee momenten dat er kleding besteld kan worden door alle leden. Dit wordt ruim van te voren gedeeld in de ouderappgroep. De eerst komende bestelronde is eind 2022. Deze spullen worden dan rond de start van het nieuwe wegseizoen geleverd.

WVTTK
De uitleg die gegeven is over hoe je een fiets onderhoud, repareert etc. werd zeer gewaardeerd. Dit gaan we als club dus ook zeker nog eens organiseren in de toekomst. Misschien een vervolg voor gevorderden, of een start/opfris training!

Probeer ook zoveel mogelijk in de ouderappgroep te delen waar je kind het komende weekend een wedstrijd gaat rijden. Leuk om te weten wie waarheen gaat en verlaagt de drempel om er samen met vrienden te gaan rijden!

Dit was ongeveer wat zoal de revue passeerde. Heb je nog steeds vragen, schroom niet om Sander of Herman aan te spreken bij een training, of je vraag te delen in de ouderappgroep!

En niet vergeten, PANNENKOEKENTRAINING op dinsdag 27 september om het wegseizoen vrolijk af te sluiten!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑