Zondag NCK dag

Het is  begin oktober, en dan is het tijd voor de jaarlijkse afsluiter van een bijna normaal wielerwegseizoen: het NK ploegentijdrit voor clubs, het NCK dus. De Amstel was vorig jaar de beste “overall-club” en heeft dus wat te verliezen (en te winnen). Er staan weer vier ploegen aan de start in Dronten.

Laten we beginnen om te zeggen dat de trainers en begeleiding een teleurstelling hebben moeten wegslikken met de afzegging van een paar (heel) sterke Junioren.  Gelukkig staat er een goed voorbereide ultra-jonge B-ploeg met Nieuwelingen aan de start. Dat zorgt voor een wat lagere ambitie dan vorig jaar: was dat toen Algeheel Clubkampioen worden, nu is het “overal zo goed mogelijk presteren!”. En daar gaat men dus voor.

Er is de afgelopen weken weer met enthousiasme getraind in wisselende samenstellingen en dat leidde naast leuke trainingen ook tot mooie wegresultaten. Vorig jaar hadden we een gouden Jeugdploeg en een bronzen Juniorenploeg. Kijken wat het nu gaat worden.

De ploegen

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site.

15.38 uur: De Elite-ploeg (in  ’19 15e, vorig jaar 10e) heeft deze keer weer een ploeg die wellicht niet alle talenten van onze club herbergt (veel conti-renners hebben nog koersverplichtingen), maar wel een team dat met elkaar het beste eruit zal halen.  Een volledig nieuwe ploeg die er een aantal keren echt voor getraind heeft. Met Wessel Mouris als gangmaker, de steeds beter rijdende Lars Ruizendaal, Yoël Leeflang, good-old Caspar Hermans, vermogenskanon Pico de Jager en de nooit afgevende Edgar Bohte. Een sterke ploeg die als het soepel draait zéker weer richting top-10 moet kunnen aldus ploegleider Marcel Witte.

13 46 uur: De Damesploeg was de regerend kampioen van 2019, en werd zónder motor Riejanne Markus vorig jaar 5e. Tessa Sandberg, Rosan Koper en Marike Veldhuis hebben de ervaring van afgelopen jaar, maar met de net uit Australië teruggekeerde kopvrouwe Riejanne Markus en de altijd rustige ploegleider René  zal het vast een goed collectief zijn dat kans maakt op podium.

11.08 uur: De Juniorenploeg  (3e in ’19 en ’22) heeft dus alleen Nieuwelingen in de ploeg. Maar met Tyler Eyk, Fabio Valerio en Samuel Gunnink wel drie namen die vorig jaar bij de Jeugd de titel pakken. Tweedejaars Luuk van Stuijvenberg is de man in vorm en zal de motor van de ploeg zijn die vooral ervaring opdoet voor de komende jaren. De ploegleiding is in handen van Alexander Evers en Joost Mouris.

10.32 uur: De Jeugdploeg – kampioen in ’14 en ’15, én in 2021 (!)–  heeft dit jaar toch weer een heel goed voorbereid ploegje. Laat dat aan Hans Leijnse maar over. Phaeroun Chaillou, Moos van Hall, Quinten de Jong en jonkie Nikolai Ivakhov gaan de strijd met de wind en de lange tijdrit (20 km) met ambitie aan. Top-10 moet weer kunnen.

WV De Amstel eindigde met haar A-, B-, C- en D- ploeg vorig jaar als eerste  op het overall kampioenschap. Dit klassement over de vier categorieën (op tijd) wordt alleen maar betwist onder de grote verenigingen en met telkens top-3 klasseringen de laatste jaren horen wij daar ook bij. Zondagmiddag weten we alles.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑