Laatste dag van NJC

Beter laat geplaatst dan nooit geplaatst. Op 22 september jl. was de vijfde en laatste dag van de NJC, waarin werd bepaald wie de truien definitief boven zijn bed mocht hangen. Lees het verslag, daarna mag je crossen!Quinten was al zo goed als zege zeker. Bij de jongsten was de strijd nog volop open. Een verschil van vijf punten tussen Arnau en Briek is niet veel, een foute inschatting…

Afvalkoers
Eerst maar eens een afvalkoers. De grote waren maar met vijf wegens wat zieken, dus om de ronde een afvaller. Grigory had dit niet helemaal begrepen en liet te vroeg lopen. Aangezien grote concurrent voor de 4de plek Max in de lappenmand zat maakte dat niet uit, 28pt voor hem. Daarna werd het te veel voor Davin, drie dagen koorts was er te veel aan, 31pt. Plek twee raakt uit zicht voor hem. Moos was de volgende afvaller, 35pt. Nikolai en Quinten hadden duidelijk onderweg gesproken, Quinten 40pt, Nikolai 50pt.

Bij de jongsten was de groep weer groot. 10 renners is 9 sprints. En elke sprint was er vol op, een uitputtingsslag, Briek deed er alles aan om de koers zo zwaar mogelijk te maken. Lieuwe moest er als eerste af, 19pt. Hij straalde wel in zijn groene trui! Yaban had helaas wat mechanische problemen en moest als tweede lossen, 20pt. In de volgende prangende sprint was het Torben die het onderspit moest delven ondanks zijn mooie stijl, 22pt. Elke rond weer was het een dubbeltje op zijn kant in de sprints, volgende afvaller, Joep, 24pt. Marcus hield het weer goed lang vol maar moest nu toch afhaken, 26pt. In de volgende sprint deed Silvan zichzelf in de strijd om plek drie geen gunst door de sprint te verliezen, 28pt. Julien moest in de volgende millimetersprint afhaken, 31pt. Fien deed nu dus een goede zaak, 35pt. Briek en Arnau gingen samen de laatste sprint aan, en El Imbatido gaf zijn gele trui meer glans door deze sprint te winnen. Briek 40pt, Arnau 50pt. De strijd lijkt gestreden ook daar.

Afsluiter
Als afsluiter een koers, gewoon, 11 ronden voor de grootsten, 7 voor de jongsten. Bij de grootsten was er een renner die zijn kans rook, kreeg en pakte. Grigory ging er van tussen, de rest keek naar elkaar. Hij sloeg al snel een gat van 250m en dat hield hij vol tot de streep. Zijn eerste winst tussen de grote heren, kansen moet je pakken, maar je moet het ook kunnen! 5opt voor hem. Voor Davin was dit er de wedstrijd te veel aan, al hoestend en proestend haakte hij voortijdig af, 28pt. De andere drie renners probeerden elkaar te lossen, om dan weer stil te vallen, ze reden voor plek twee, en die was uiteindelijk voor Quiten, 40pt. Moos pakte 35pt en Nikolai 31pt.

Strijdbijl
Bij de jongsten was de strijdbijl duidelijk begraven. Het bleef een groot peloton op Fien na die wegens materiaalpech moest afhaken, 19pt. In de groepssprint was Arnau de sterkste, 50pt, Briek werd 2de, 40pt. Silvan 35pt. Julien 31pt, als die alle wedstrijden had mee kunnen doen had de stand er wel eens anders uit kunnen zien trouwens, hij wordt steeds sterker en slimmer in de koers! Marcus heeft de hele NJC laten zien dat hij een renner is die meteen zijn mannetje staat. Heel knap! 28pt. Torben pakte in zijn kenmerkende stijl 26pt. Yaban 24pt. Joep 22pt en Lieuwe stralend de andere 20pt.

De eindstand (na aftrek van de twee minste resultaten)

Quinten 370pt

Nikolai 330pt

Davin 308pt

Grigory 269pt

Max 252pt

Moos 140pt

Noor 103pt

 

Arnau 365pt

Briek 340pt

Silvan 297pt

Fien 285pt

Marcus 227pt

Torben 176pt

Julien 169pt

Yaban 165pt

Joep 147pt

Lieuwe 114pt

Joshua 83pt

De truien
Geel is voor Quinten en Arnau. Beide duidelijk de sterksten in hun groep. Strijd was er elke week. Bij de oudsten is de jongste renner de sterkste strijder. Een zeer verdiende blauwe trui dus voor Grigory! Bij de jongste heeft Briek er al strijdend lang een spannende strijd van kunnen maken, ook hiervoor een verdiende blauwe trui als eindreslutaat. En dan nog de groene trui, enthousiasme, stijl, winnaarsmentaliteit. Voor die drie is de trui de afgelopen weken uitgereikt. Uiteindelijk was het toch voor de pedaleur de charme van de groep. Torben!

Dank alle helpers en renners voor een prachtige najaarscompetitie! En nogmaals dank aan Julien Vergouw voor het leveren van de truien dit seizoen! Er is hard voor gevochten en zullen ingelijst boven bedden terecht komen!

En nu, crossen!  Tot volgend seizoen

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑