Amstelcrossers en gravelspecialisten succesvol

Na Mechelen in september konden we nu écht spreken van de opening van het cross-seizoen. Zowel zaterdag als zondag werden er podiumplaatsen behaald door Amstelrenners. We blikken terug.

Je kunt tien uur in een auto zitten om een heerlijke zomervakantie te hebben aan een meertje in Frankrijk of Zweden. Je kunt ook bij Amersfoort de afslag naar Zwolle nemen en –  op een zonnige zaterdag in oktober – na een kleine veertig minuten aan het Heerderstrand belanden en daar een prachtige crosswedstrijd met alles er op en er aan rijden. Een geliefd parcours bij veel renners: technische zandstroken, snel op het gras en meerdere  keren kort fel omhoog en omlaag. Bij de Amateurs mocht Stephan Scherpenisse de opening verzorgen. Van achteren gestart was het lastig om goed naar voren te komen, het niveau gaat elk jaar wat omhoog. De uitslag is op moment van schrijven nog altijd ongewis …

Masters Sander Boerkamp en Jan van Herwijnen gingen ook een strijd aan met de achterhoede. Sander deed dat zeer goed en gecontroleerd – en dat voor een eerste keer op de crosser sinds maanden. Plek 15 was zijn beloning. Jan had wat meer moeite en eindigde buiten de startpunten (eerste 30).

Bij de Nieuwelingen Meisjes vertrok Jente Koops direct goed uit de startblokken. Met een mooie zevende plek belooft dat meer dit seizoen.

Michiel Mouris liet zien dat het rood-wit-blauw aan hem toebehoort. Onbedreigd reed hij naar de overwinning.

Gouda

De volgende dag verplaatste het circus zich naar Gouda, op een parcours waar meermaals een talud moest worden bedwongen, in combinatie met veel draaien en keren. Wat minder renners aan het vertrek dan zaterdag, bijna iedereen gegarandeerd in de (start)punten. Mees van Duren debuteerde met een goede 16e plek.

Jente Koops was alle collega’s te snel af en won met een kleine minuut voorsprong bij de Nieuwelingen Meisjes!

De Masters werden gesplitst in een 40+ en 50+ deel. Jonkies Michael Breedt en Sander Boerkamp lieten zich goed zien: vijfde en zesde. Bij de 50+ was John Behrens back in the saddle again en hobbelde naar de achtste plaats. Pierre Deen zag het gebeuren en werd zeventiende. Volgende week begint de ACC in Nieuwveen.

Gravel

Op het WK Gravel nabij Veneto in Italië lagen vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. De échte specialist Jasper Ockeloen mocht van de UCI al niet op de eerste rij starten. En bij het eerste (en enige) echt technische deel zat hij er goed bij, maar werd plots druust van zijn fiets gereden. Kapot stuur en geknakte moraal, einde wedstrijd.

Riejanne Markus was zaterdag de beste Nederlandse met een tiende plaats. Diezelfde dag was er ook koers voor de 50+ dames en heren. Hier behaalde Judith van Maanen in landskleuren een derde plek!

 

Een gedachte over “Amstelcrossers en gravelspecialisten succesvol

  1. Catchy hoor:

    “Whoopi-ty-aye-oh
    Rockin` to and fro
    Back in the saddle again
    Whoopi-ty-aye-yay
    I go my way
    Back in the saddle again”

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑