Crossweekend: modder op zaterdag, zon op zondag

Echte modder kan je als crosser het beste maar zo vroeg mogelijk op je bordje krijgen, dan weet je ook weer wat het was. Zo’n dag was afgelopen zaterdag. Gelukkig was het zondag een stuk droger. Een wrap-up van de nationale KNWU-crossen (voor ACC zie elders).
De zaterdag in het Utrechtse Montfoort begon zonnig bij aangename temperaturen. De ruim veertig Nieuwelingen konden lekker gassen in de vele bochten en schuine kantjes op het postzegelparcours in het stadsparkje. Michiel Mouris was veruit de beste van het stel!

Toen twee uurtjes later de Amateurs aan het vertrek stonden had de regenval het parcours veranderd in een modderpoel. Niet elke renner was daarop voorbereid. Mees van Duren glibberde naar een plek net buiten de eerste 30.

Sluitstuk waren de Masters, de mannen die álles al een keer hebben meegemaakt. Maar regen went nooit. Dolf Kloosterziel verscheen sinds een tijd weer aan de start van een landelijke cross. Ging goed, totdat zijn zadel plots inzakte –  aan een dropper post had je op de paar heuveltjes echt niets. Jan van Herwijnen goes tubeleless tegenwoordig, maar voor het inrijden stond zijn achterband al plat. Daarna durfde hij niet meer met lage druk te rijden, op ook nog te optimistische banden. Felle duels in de achterhoede dus. Michael Breedt had zijn materiaal beter voor elkaar. In blakende vorm glibberde en schoof hij naar een prima 12e plek. Sander Boerkamp leek nog wat zoekende naar de juiste set-up voor materiaal. Hij had er behoorlijk ver mee kunnen komen, maar helaas liep het korte na de start al mis. Betrokken bij een schuiver, opnieuw beginnen, te gretig, weer een paar schuivers, etc. Wel nog in de punten geëindigd.

Michiel in actie toen het nog droog was. Zijn moeder (links) ziet dat het goed zit.

Internationaal

In Oisterwijk stond zondag een internationale cross op het programma. Een hoogwaardig crossparcours met alles er in. En droog ook. Maar liefst 80 Nieuwelingen aan het vertrek. Na ruim 30 minuten cross was het verdict gemaakt: Michiel Mouris werd tweede op een halve minuut.

Vorige week won ze nog in Gouda, zondag reed ze naar een uitstekende tiende plek in weer een heel ander startveld bij de Nieuwelingen dames, Jente Koops is de naam!

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑