ACC Waarderpolder: rondje voor de filatelist

HRC Excelsior, verantwoordelijk voor de 2e rit in de Amsterdamse Crosscompetitie, introduceerde rond de manege het zgn. ‘tiny course’. Waar in het verleden de lengte van het parcours gevonden werd in een weiland waarin menig renner zich afvroeg “Is het droogleggen van de Waarderpolder wel voltooid?”, dit jaar liet men deze groen en water strook links liggen en werd de lengte gevonden door een eindeloze hoeveelheid bochten op een postzegel.

Hier en daar ontstond discussie: is dit nou een technisch parcours of verdient de helletocht door het weiland dit etiket? Om aan alle discussie een einde te maken: bochten = technisch, stoempen door de modder = niet technisch.

Jeugd
De Jeugd reed een landelijk jeugdtoernooi bij DTS en daarom was de ACC-race ‘slechts’ een funwedstrijd. Toch stonden er Amstelrenners met bloemen op het podium. Mogelijk later een update hiervan.
Bij de dames mocht Renée van Hout plek 3 op het podium innemen en bij de Nieuwelingen reed Fabio Valerio (“de eerste zege is niet ver”) weer naar een mooie tweede plaats.

Masters
De Masters moesten het doen zonder Michael Breedt, de winnaar van vorige week, maar dankzij John Behrens was het hoogste treetje toch voor De Amstel. John lag bijna een halve minuut voor op het fel voor plek twee sprintende duo Roy Band/Nick Evans. Pierre Deen stond met het NK Gravel in de benen ver van het podium, maar werd keurig vierde. Auke Broex (6) en Coen Emmer (9) vonden ook nog een plekje in de top 10. Ook hier was het zaak om de bandendruk goed te hebben op de bochten postzegel en heel hard over de twee lange stukken te razen. Pico de Jager raasde de eerste ronde heel hard over de lange stukken, reed even op plek vier,  maar stortte daarna volledig in. Naar eigen zeggen vanwege de verkeerde druk. De druk wordt nu wel steeds hoger als hij weer durft te komen volgende week.

45-: Strijd tot over de streep
In de 45-min klasse wederom een groot startveld met in de voorste regionen meteen Wessel Mouris en Niek Voogt op kop, met tussen hen in een mountainbiker: Sam Huitema, die zichtbaar makkelijk de bochtjes nam. Uiteindelijk schudden Niek en Wessel hem af en in een millimetersprint na een razende slotronde scheen Niek de winnaar te zijn voor Wessel. Koos Jeroen Kers volgde alles op bescheiden afstand: hij werd 4e (ook met het NK Gravel in de benen). Max Bergsma dartelde ook naar een top-10 klassering en Alexander Evers stortte niet in en werd 15e.

De uitslagen komen uiteraard weer op de site van de ACC. Volgende week wacht de renners een verrassing: een nieuw parcours op en naast het mountainbike-parcours van Spaarnwoude. Altijd spannend.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑