ACC: weinig verstopplekjes in Spaarnwoude

Naast Snowplanet hadden de parcoursbouwers van HSV de Kampioen i.s.m. de mensen van Visker Cycles een schitterend parkoers aangelegd voor de 3e wedstrijd van de Amsterdamse Crosscompetitie. Op de heuvels van Spaarnwoude was het klimmen, veel klimmen, alleen maar klimmen leek het, maar nee; ook snelle afdalingen en gecontroleerde – lastige – afdalingen met aan het eind een bocht gevolgd door een… klim. Of een sloot. En ook nog een lekkere hardrijstrook richting finish. Alles zat erin; er bleef niets te wensen over. Nou ja; misschien nog een verstopplekje op dit loodzware parkoers.

Jeugd, Nieuwelingen, Dames
De jongste Jeugd mocht nog om de lange klim naast of op de trap heen, maar de Jeugd C, Nieuwelingen en Dames moesten er maximaal aan geloven. De uitslagen zijn nog under construction, maar het was al mooi om te zien hoe iedereen zich naar boven vocht.

Masters
De toppers van De Amstel werden afgetroefd door Nick Evans die een ruime voorsprong had op Ron Vroom, maar John Behrens redde de eer voor De Amstel door de laatste podiumplek te pakken. Hij was aanvoerder van een Amstelkwartet dat na elkaar over de finish rolde. Krachtmens Pico de Jager (4e) kon zijn krachten prima kwijt en bleef routiniers Michael Breedt (5e) en Marcel Witte (6e) knap voor en zoals bijna altijd hielden Pierre Deen (8) en Auke Broex (9) elkaar nauwlettend in de gaten. Het was zaak om de koers goed in te delen. Sommige Masters hadden zichtbaar moeite om de laatste ronde überhaupt boven te geraken.

45-: Wessel stelt orde op zaken
Op het postzegelrondje van de Waarderpolder werd Wessel Mouris vorige week nog geklopt door Niek Voogt, maar nu in de heuvels van Spaarnwoude was er uiteindelijk geen sprake van spanning. De eerste anderhalve ronde duldde Wessel Niek en Liam Witte van WV NH nog in het wiel, maar daarna was het soleren geblazen. Op ruim anderhalve minuut werd Niek tweede. Op plek 5 was het nog een erg spannende strijd met o.a. de steeds beter rijdende Max Bergsma. Max zijn stuurskills verbeteren met de week en dat leverde deze keer de zesde plaats op. Pre-Master Sander Boerkamp reed naar plaats 13 met Alexander Evers daar een plekje achter.

Volgende week wordt het weer vlak draaien en keren bij de Bataaf. Ook leuk.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑