Zaterdag 12 November starten de Zaterdagtrainingen weer

Vanaf zaterdag 12 November om 10.00 uur wordt er  weer gestart met de Zaterdag Duurtrainingen. Kilometers wegtrappen en daarna met een voldaan gevoel onder de douche.Voor onze wedstrijdrenners vanaf Nieuwelingen en ouder, dames en heren  dé manier om te overwinteren. Een training die vorige jaren duidelijk in een behoefte voorzag. Voor ieders veiligheid en om het zo soepel mogelijk te laten verlopen wel een paar instructies.

Vertrek en route
Er wordt iedere zaterdag vertrokken vanaf de Parkeerplaats bij Elsenhove (dus NIET bij De Haan in Ouderkerk). Vertrek is om 10.00 uur stipt (dus niet meer 11.00 uur). De stravaroute staat:  hier!
(Let op, er zit een wijziging in de “oude” route vanaf Alphen aan den Rijn.)

In principe wordt er een vaste ronde gereden van ca 85 km (met een paar afsnijmogelijkheden). Afhankelijk van weer/ consensus in de groep kan er afgeweken worden van de route. Ben je minder in vorm dan kun je na Woerdense Verlaat afslaan richting het noorden.

Doorgaan?
Dit is géén centraal geleide training, zoals de trainingen in de rest van het jaar (er wordt weer echt getraind vanaf 14 januari). Als er veel zijn, zijn er veel, is het slecht weer gaat het wellicht niet door of zijn er minder (kledingkeuze is altijd essentieel). Een eventuele afgelasting staat dan ook níet op deze site.

Richtlijnen: veiligheid en verantwoordelijkheid
Een paar richtlijnen waar iedereen zich wel aan moet houden:
– Duurtraining: kruissnelheid van 30 – 35 km per uur; geen bijzondere opdrachten, maar houd rekening met de wind en de grootte van de groep (harmonica – effect)
– bij grote groep worden de groepen bij vertrek gesplitst: maximale groepsgrootte omtrent de 10 (anders kom je ook nauwelijks op kop)
– Gedisciplineerd rijden, twee aan twee: opletten bij afgeven van kop; de sterkeren houden rekening met de minderen; en per groep is iemand de “koerskapitein”
– Verkeersregels worden gerespecteerd: fietspaden en verkeerslichten volgen,
– Waarschuw elkaar: duidelijk route aangeven, en waarschuwen voor verkeer en obstakels–
– Standaarduitrusting: clubkleding voor de herkenbaarheid; reservemateriaal (bandje, pompje), regenjack en wat te eten (!!); beter te veel mee aan kleding en eten dan koud en/of honger.
– Fiets is in goede staat; spatbordje is aangeraden
Deelname is volledig op eigen risico

Hiermee kunnen we lekker bijkletsen, basis leggen en overwinteren om in januari de intensieve trainingen te kunnen gaan doen. Vanaf zaterdag 14 januari wordt er weer gewerkt met opdrachten o.l.v. trainers.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑