Jeugd: ACC bij HSV de Kampioen/Snowplanet

in aanvulling op het verslag elders nog een verslag van de prestaties van de jongste Jeugdklasses op Spaarnoude. De Jeugd A en B kregen een verkort rondje voor de kiezen, maar ook dit had nog genoeg hoogte meters en lastige passages. Het werd een echte uitputtingsslag.

Bij Jeugd A nam Briek de leiding nadat ze het veld in waren gedoken. Bij de finish zag hij de andere pas weer terug. Zijn tweede overwinning bij de jeugd A in de ACC. Maar zoals altijd met cross heeft ieder zijn eigen spannende wedstrijd. Tegen een directe tegenstander. Tegen de hellingen en het gladde parcours. In de strijd om de overige twee podium plekken bleef het tot het laatste klimmetje spannend. Uiteindelijk pakte Joep een prachtige derde plek. De volgende Amstelrenner was Torben die de vierling Dijkema nog voor zich moest dulden, 8ste . Joshua en Lieuwe hadden het als iedereen zwaar, maar volgens mij vonden ze het toch ook geweldig. 9de en 11de in de uitslag.

Bij jeugd B doken Grigory en Arnau als eerste het veld in. Grigory hield dit helemaal tot aan de streep vol, dus ook bij deze categorie een Amstelrenner boven op het podium. Arnau moest even bekomen van zijn snelle start maar kwam als 7de over de streep. Fien kwam als 11de over de streep, cross coureur Loïs werd 15de en nieuw lid Marcus werd 16de. Teun moest helaas de strijd voortijdig staken. Maar dat maakte hij later meer dan goed met het aanmoedigen.

Vanaf jeugd C moest de grote klim gedaan worden en was het parcours een stuk langer. Bovenop de klim had je redelijk goed uitzicht hoe de koers zich ontvouwde. Want met drie groepen renners (Jeugd C, Nieuwelingen en Dames) tegelijk op het parcours was het soms moeilijk inschatten wie nu waar zat.

Quinten zat in ieder geval goed voorin en kon als hij niet gehinderd werd door anderen de klim goed opkomen (en ook weer af). Aan de reacties tussen de renners en richting het publiek kon je zien dat de meeste al na enkele ronden aardig choco boven kwamen. Quinten werd na een zware koers knap 6de. Nikolai kwam in zijn laatste twee ronden nog heel knap opzetten. Hij kwam al slalommend boven soms, laverend tussen de andere door, klasse. Een verdiende 7de plek. Davin had met de klim misschien iets meer moeite maar met de rest niet. 10de plaats. Gijs reed een hele stabiele race, kwam een paar keer goed fietsend boven en werd 12de. Max kwam eerst zwoegend lopend boven en een paar ronden later opeens zonder moeite op de fiets. Maar hij haalde de finish helaas niet. Fysiek malheur.

Bij de nieuwelingen kwamen twee Amstel renners aan de start. Nieuw lid Hugo Voogd reed in een constant tempo naar de 16de plaats. Moos stampte flink door op zijn mountainbike om uiteindelijk, ook ergens rond die plek uit te komen. Helaas is de administratie van ACC nog niet helemaal op orde, maar dat deert niet na zo’n prachtige koers.

En dan waren er nog de dames. Ook hier heel wat Amstel deelnemers. Jente kwam net te kort voor het podium na een lange inhaalrace. 4de plaats. Vlak daarachter werd Tessa 5de. Jeanine, Jacqueline en Renee reden ook bij elkaar in de buurt en werden respectievelijk 9de, 10de en 11de. Ellen legde beslag op plek 19. Mimi reedt ook mee bij de dames, maar ook zei is net als haar broer Moos nog niet opgenomen in de uitslag zoals hij nu gepubliceerd is.

Al met al een prachtige ochtend, met prachtig weer en vooral een schitterend parcours! Op naar zondag bij de Bataaf!