ACC Zwanenburg: lentekriebel-weken voorbij

De ACC bij De Bataaf in Zwanenburg is een oude getrouwe in het ACC-circuit en ook vandaag stelde De Bataaf niet teleur: veel draaien en keren en vooral modder. De Amstelrenners deden het als vanouds weer erg goed met 5 zeges voor Pelgrim, Ivakhov, De Jong, Mouris, Koops en Groenewegen. Mooi rijtje waarin alleen de Masters vandaag ontbraken.

Voor de ACC-renners die al wat langer meegaan kent het parcours van HSC De Bataaf weinig verrassingen: na de start het piepkleine dijkje rond de voormalige landijsbaan een paar keer op en af, dan een duik de voormalige landijsbaan in alwaar het leek of men de ijsbaan in oude glorie wil herstellen en vast begonnen was hem onderwater te zetten. In het ijsbaangedeelte hadden de parcoursbouwers zich duidelijk laten inspireren door het bochtenwerk van HRC Excelsior van twee weken geleden: je reinste plagiaat; sommige bochten waren een exacte kopie, maar dan met water. Na de ijsbaan een lange rechte grasstrook naar achteren, op het asfalt de BMX-baan ronden, nog een kleine lus door de middenberm en – hopla – daar wasstart/finish weer. Kortom een parcours waarvoor niet al te veel technische skills nodig waren, maar wel veel vermogen en conditie. Kennelijk kunnen de Amstelrenners dat goed.

Na drie weken zweten en weinig poetsen was het vandaag old school crossen: vieze fietsen, besmeurde renners en de eerste afgerukte derailleur is ook weer gesignaleerd. Het seizoen is echt los.

Jeugd, Nieuwelingen, Dames.
Ongetwijfeld wordt hier nog verslag van gedaan van de Jeugd.
Bij de Nieuwelingen was de zege voor Michiel Mouris die in het begin nog even gezelschap had van een renner van De Kampioen, maar langzamerhand reed het rood-wit-blauw toch heel ver weg van de concurrentie. Samuel Gunnink kwam ook een keer de ACC rijden en werd 4e, maar geen klassering, want geen chip. Fabio Valerio 5e.
Bij de Dames reed Jente Koops vanuit het vertrek aan de leiding. Toch had ze nog even wat te vrezen van Renée van Hout die het zo waar eens zonder materiaalpech tot de finish wist vol te houden. Dit ondanks een valpartij die haar wel de aansluiting kostte.

Masters: Vroom op stoom
Ron Vroom van HRC Excelsior was een klasse apart en rolde ruim voor nummer twee – onze eigen John Behrens – over de streep. Derde werd Nick Evans, de winnaar van vorige week. Ander parcours, andere uitslag. Dat gold ook  voor de strijd van de overige Amstelmasters. Op plek 5, 6 en 7 streden Michael Breedt, Auke Broex en Pierre Deen hun strijd en na een aantal positie wisselingen was het Michael die Auke wist voor te blijven, terwijl Pierre deze keer op geruime achterstand als 7e binnenrolde. Dat het “anders” was dan vorige week toonde Coen Emmer aan: normaal altijd net buiten de top-10; nu uitgewoond als 19e.

45-: Ander paar mouwen
In de 45- maakte de nét getrouwde Dylan Groenewegen zijn opwachting. Nat of niet, hij reed zijn eerste training na “off-season” gewoon weer voluit. Zonder de vaste podiumklanten Niek Voogt en Wessel Mouris moest Dylan er toch voor werken, want Owen Geleijn zat steeds op geringe achterstand. Maar Dylan wist het wel vast te houden en won zo zijn eerste ACC van dit seizoen. Sander Boerkamp knokte zich naar plek 8, Koen Warnier werd 11e en Alexander Evers 14e.

Zo is de ACC elke week anders. Volgende week is er een geheel nieuw parcours in het Haarlemmermeerse Bos uitgetekend. Naar het schijnt niet al te modderig. Eerst maar eens zien. Alle uitslagen en info staan op amscrosscomp.nl

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑