ACC: Jeugd, Dames en Nieuwelingen bij de Bataaf

Was het in de eerste wedstrijden nog redelijk herfstweer, of soms zelfs ronduit warm. Deze zondag in Zwanenburg was het echt cross. Regen, regen en regen. De dagen vooraf, de nacht en ochtend vooraf, tijdens het inrijden en ook nog tijdens de cross van de jeugd A en B. Het parcours veranderde al snel in een ouderwetse modderpoel. En laten we dan eerlijk zijn, dan is het pas cross! En dat de Amstelrenners van modder houden zal vandaag wel blijken. Niet alleen in de resultaten, maar ook in de opkomst!! Super om te zien!

Bij de start van de jeugd A en B was al duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden, voor iedereen. En met een ander wedstrijd verloop, andere krachten die boven komen. Bij jeugd A was de start voor Julien er een om snel te vergeten. Nog voordat hij de startlijn was gepasseerd lag zijn ketting er helemaal af. Yvo, de vader van Torben, was als eerste ter plekke om het euvel vakkundig te herstellen, maar al met al was het hele peloton wel al gevlogen. Achter een peloton in de blubber aanjagen is ook heerlijk. Julien deed het in ieder geval met verve! Briek draaide meteen het gas open en was weet vertrokken voor een solo in zijn categorie en er drie op drie van maakte door de winst te pakken. Doordat het zo’n zware cross was werden de verschillen eigenlijk niet eens zo groot. Om de overige podium plekken werd hevig gestreden met wisselende kansen. Aan de finish bleek Joshua zijn modderbenen gevonden te hebben en werd heel goed 4de. Torben moest de Dijkema broertjes weer voor zich dulden en werd uiteindelijk 11de in deze zware strijd.

Ook bij de jeugd B was de winnaar hetzelfde als vorige week. Grigory maakte er met de twee andere koplopers een spannende strijd van. Hij hield uiteindelijk iedereen af en mocht weer bovenop het podium staan. In de hele jeugd B groep zaten in totaal zeven renners van de Amstel. Sommige daarvan zaten uiteindelijk wel een half uur de beuken in de blubber. Dat alleen al is een compliment waard. Na Grigory kwam Isaac over de streep. Hij had de laatste weken zoveel zin om te crossen dat hij met zijn vader geregeld had dat hij zich kon bijschrijven. Met een vierde plaats als gevolg, of vijfde? Want in de uitslag was hij nog niet meegenomen. Maar voorin meestrijden deed hij in ieder geval wal! Arnau zat er in de start ook weer goed bij. Op de streep was hij 7de, weer wat langer mee in de frontlinie, gewoon knallen net zolang tot je ontploft en je dan herpakken, een tactiek om te bewonderen. Loïs blijkt ook sierlijk door de modder te kunnen ploeg, net als haar broertje Joshua dus. Een sprint om de 16de plaats werd door haar winnend afgesloten. Silvan was ook de modder ingedoken en werd 18de. Marcus is nu wel nieuw lid af door alle modder, en werd 19de. Ook Abe was aanwezig om de modder tot zich te nemen. Hij ploeterde sierlijk voort, kwam uiteindelijk als 20ste over de streep. Volgens mij heel moet, maar ook heel voldaan.

Het verslag van de Jeugd C, Nieuwelingen en Dames is gemaakt door Arie Koops en Wouter de Jong! Dank voor de bijdrage!

In tegenstelling tot de voorgaande week was het echt crossweer bij De Bataaf. Vlak voor de start van de dames, nieuwelingen en C-jeugd stonden de hemelsluizen nog wijd open. Tijdens het inrijden was iedereen al voorzien van een dikke laag modder en vlak voor de start was het nog even schuilen onder de vele paraplu’s. Het parcours lag er nat en zwaar bij. Vooral het technische gedeelte na de start was modderig en nat terwijl men op de lange stukken van het parcours goed kon rijden en versnellen al lagen daar ook wel grote plassen.

Bij de nieuwelingen startte naast Samuel Gunnink en Fabio Valerio ook Michiel Mouris dus was het voor iedereen afzien in het wiel van de Nederlands Kampioen. En hij vloog werkelijk over het parcours. Des al niet te min waren diverse renners in staat om de eerste ronde enigszins mee te komen maar na 2 rondes was Michiel helemaal los en mochten de overige deelnemers strijden om de andere ereplaatsen waarbij Samuel op de 4e plek is geëindigd en Fabio op de 6e plaats.

De vrouwen startte onder het motto  ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Twee nieuwelingen lagen bij de eerste passage vooraan in de wedstrijd. Kop op over kop reden  Lisa Band ( DTS) en Jente het natte en glibberige gedeelte van het parcours in. Renée en Meis Poland (WV NH) waren wakker geschud en zetten op volle kracht de achtervolging in. Jente zag het gevaar en schakelde een tandje bij en gaf gas. Lisa moest een gaatje laten en werd ingerekend door Renée en Meis. Met nog 2 ronden te gaan ging Renée nogmaals aan opzoek naar de koppositie. Renée kwam dichter en dichterbij. Met nog een ronde te gaan was het verschil net te groot en kon Jente naar de 1e plek rijden direct gevolg door Renée en Lisa pakte een mooie derde plaats. Verder waren er nog andere Amstel dames die zich te goed deden aan een portie blubber. Jytte werd in haar UWTC pakje uiteindelijk 11de en Jacqueline werd 13de.

Bij de C-jeugd ontspon zich een soort zelfde verloop als bij de dames, waar Quinten samen met 2 renners van de Noordbikers wegreed van de rest van het veld. Halverwege de wedstrijd kon Quinten even mee springen in het wiel van Michiel waardoor hij wegreed van zijn concurrenten en hij in staat was om de laatste 3 rondes solo naar de finish te rijden. Ook de overige deelnemers van WV de Amstel behaalden goede resultaten bij de C-jeugd, Davin finishte als 5de, Nikolai 8ste  en Gijs won nog de sprint om de 11de plaats.

Mooiste van de dag was uiteindelijk dat alle deelnemers echt genoten hebben van de modderpoel en zware crossomstandigheden en mooie bijkomstigheid was dat bij elke categorie in de ochtend een WV de Amstel lid op de hoogste trede van het podium stond.

Op de socials van de club zijn al schitterende foto’s gedeeld, meer dan de moeite waard.

Op naar zondag de 13de voor de 5de ACC

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑