ACC Haarlemmermeerse Bos mag blijven

De Sint is weer in het land, de lentekriebel-weken maakten een comeback en MBC de NoordBikers uit de Bollenstreek debuteerde als organiserende vereniging in de Amsterdamse Crosscompetitie. Minder zeges van De Amstel, maar veel tevreden gezichten.

Men tekende in het Haarlemmermeerse Bos een fraai parkoers. Snelle singletracks, nog snellere doorstampstroken, voldoende (technisch) bochtenwerk, wat (schuine) taludjes, twee balkjes en zowaar ook nog een metertje of 10 dikke prut. Een prachtig rondje met een mooie najaarszon, veel deelnemers en veel publiek. Geslaagd debuut.

Jeugd, Dames en Nieuwelingen
In de jongste Jeugd stonden vier Amstelrenners in het linkerrijtje van de top-10, maar het was Briek Pelgrim die weer een zege kon optekenen. Joep de Waal werd 5e, Julien Kroder 6e en Torben Flint 8e. In de Jeugd B werd Grigori Ivakhov 2e, terwijl Arnau Egberts 8e werd. In de oudste Jeugd ontbrak Quinten de Jong, de winnaar van de modderslag van De Bataaf. Davin Huisjes werd 5e en Nikolai Ivakhov 8e.
Bij de Dames streden Tessa Sandberg (5e), Rosan Koper (6e) en Renée van Hout (7e) om de Amstel winst van de dag, maar dat was op ruime achterstand van het podium deze keer. Bij de Nieuwelingen stond deze keer alleen Hugo Voogd aan de start. Op zijn mounainbike reed hij naar een keurige 9e plaats.

Amstelrenners bij de 45+ houden elkaar nauwlettend in de gaten: bekend is het duo Deen/Broex, maar Visser/Dijstelbloem kunnen er ook wat van.

45+: Massastart
De 45+ en 45- ontliepen elkaar deze keer niet qua grootte van het startveld en het is altijd weer een indrukwekkend gezicht als die pelotons zich het veld in storten. Na de start stoomden klassementsleider John Behrens en wattagekanon Pico de Jager al snel naar voren en leken ze beiden een top-3 klassering te gaan halen en een bedreiging te zijn voor de uiteindelijke winnaar Ron Vroom. Maar het liep anders want beiden moesten ze door fysiek/technisch(?) malheur de strijd staken. Daardoor, en ook de afwezigheid van Michael Breedt,  leken de eeuwige concurrenten Pierre Deen en Auke Broex nog bijna aanspraak te kunnen maken op bloemen, maar Auke (4e) en Pierre (5e) kwamen net een paar seconden te kort voor de top-3. Wel staan ze nu 2 en 3 in het klassement, achter Nick Evans die John voorbij ging. Coen Emmer flyerde naar een knappe plek 7.

Wessel met Owen en Lucas in zijn wiel

45-: Wessel is in vorm
De renners en het mooie snelle parcours zorgde ook in de 45- voor spektakel. Er waren genoeg sterke renners die aan elkaar gewaagd waren. Vanuit het vertrek ontstond er een sterke kopgroep met Owen Geleijn, Wessel Mouris, Lucas Keuning en Niek Voogt. Niek moest na een overmoedige overname even na adem happen en loste bij de eerste drie en werd later ook bijgehaald door een paar andere renners om uiteindelijk als 6e te eindigen. Vooraan bleven Owen, Wessel en thuisrijder Keuning lang in elkaars spoor. Toch moest de man in het geel op zeker moment een gaat je laten en dat was voor Wessel het teken om nog eens extra door te trekken en langzaam weg te rijden bij Owen en in de laatste ronde wist hij ook 50 meter op Lucas te pakken en zo mooi de zege te grijpen. Owen werd 3e, Niek 6e, en in het grote veld zagen we ook een mooie strijd tussen de broers Maarleveld maar ook Alexander Evers reed naar een knappe 12e plaats.

Op de site van de ACC alle uitslagen, maar ook een mooie overdenking over het fenomeen crossen:

WIE FIETST, DIE BLIJFT

Een mooie nieuwkomer deze cross in het Haarlemmermeerse Bos. Volgende week duiken we weer het bekende rondje bij Ulysses in: een ACC-klassieker.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑