Crossen is reizen

Wekelijks rijdt een min of meer vaste groep (Amstel)renners de ACC-wedstrijden. Alles in een overzichtelijke cirkelboog rond Amsterdam, met Spaarnwoude en het Haarlemmermeerse Bos als uithoeken. Neem je daarbij de Stelling van Amsterdam in het oog, dan heb je ruwweg het reisgebied van deze rennersgroep. Wie buiten de Stelling crosst mogen we daarom gerust ook reizigers noemen. Dit weekend was er afspraak in Hilversum en Heeswijk Dinther. De Veldrit van Hilversum (op grondgebied Laren) is al jaren van vaste waarde op de nationale KNWU-veldritkalender. Het heuvelige bosparcours met de kuil en diepe zandstroken is ook na de locatiewisseling van enkele jaren terug erg geliefd gebleven bij de renners.
Mees van Duren is bij uitstek een echte reiziger, in de ACC zie je hem zelden. Stephan Scherpenisse combineert beide ‘disciplines’. In Hilversum zochten deze twee Amateurrenners elkaar op voor een strijd wat verder achter het front. Stephan bleef voor Mees. Maar Mees mag hieronder op de foto, we zien hem niet zo vaak in beeld gevangen.

Foto Eric Daams, GWC de Adelaar

Daarna was het de beurt aan de Masters. Voor de thuisrijders Dolf Kloosterziel (verkennend reiziger) en Jan van Herwijnen (aangrenzende gemeente, verminderd reiziger) gaf deze wedstrijd net wat meer druk dan anders. Dolf kon heel lang profiteren van zijn uitstekende start vanaf de achterste rij, hij eindigde net buiten de punten. Jan had er allemaal wat meer moeite mee, was het toch de kou in het lijf? Jan Dijstelbloem (debuterend reiziger) genoot van de wedstrijd, en kwam na een eerdere val in het zand nog dicht op het wiel van zijn naamgenoot.
Michael Breedt (mixed reiziger) kon goed uit de voeten op het technische parcours met veel snelle stukken. Hij werd knap 17e.

Bij de Nieuwelingen is iederéén jong en met ruim zeventig vertrekkers weer veruit de grootste categorie. Nederlands Kampioen Michiel Mouris (senior reiziger) pakte direct de leiding en stond deze niet meer af. Fabio Valerio finishte in het middenveld.

Ook Jente Koops is een echte reiziger, met af en toe een ACC. Met een achtste plek weer een top-10 bij Nieuwelingen vrouwen.

Wessel Mouris (aankomend reiziger?) toonde aan dat hij met een tiende plek bij de Beloften ook prima uit de voeten kan in het landelijke circuit.

Michiel door het zand in Hilversum, foto Eric Daams, GWC de Adelaar

Heeswijk Dinther

Nog niet zo lang op de kalender, deze cross in het Brabantse. Stephan Scherpenisse koos wederom voor bosgrond in plaats van de Waterlandse modder. Bij de Amateurs dik in de punten, 19e. Michiel Mouris zou je ook verplicht reiziger kunnen noemen. Alweer met het rood-wit-blauw op de hoogste trede bij de Nieuwelingen.

De komende weken verplaatsen de Amstelreizigers zich naar het oosten van het land. Om pas op 10 december weer terug te keren in de regio: Amersfoort.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑