Meer cross en strand dit weekend

Het is al jaren een onbewezen geheim dat je op de tweede crossdag in het weekend beter rijdt, zeker wanneer de leeftijd gaat tellen. Bij de Amstelmasters is het John Behrens (op zondag vaste podiumklant in de ACC) die met regelmaat een ‘zaterdagcross’ meepakt. Zo ook afgelopen weekend in Ridderkerk. Verder dit weekend de Vestigingcross in Hulst én strandrace in Noordwijk.

Wereldbekerwedstrijd in Hulst. Daar moest je wezen zondag! Dat gold althans voor Michiel Mouris, Samuel Gunnink en Jente Koops. Vestingwallen: de betekende bijna verticaal omhoog klauteren en ook weer zo steil naar beneden. En de regen maakte het er ook niet gemakkelijker op.
Bij de Nieuwelingen meisjes zat Jente Koops er na de start goed bij. Maar in de laatste ronde ging de ketting eraf en liep het achterwiel vast. Veel lopen naar de wisselpost voor nieuw materiaal. Uiteindelijk toch nog heel knap 8e geworden.
Bij de jongens dook Michiel Mouris als vierde het veld in – van een peloton van bijna 100(!) Nieuwelingen. Dit keer geen winst voor Michiel, maar een degelijke tweede plaats op ruim een  halve minuut. Samuel Gunnink, die van huis een hele goede schaatser is, ging mee naar Zeeuws-Vlaanderen en liet zich afvlaggen op plek 51.

Onder: Michiel  Mouris op plek 2. Foto Tom Vanden Eynde

Strandseizoen is begonnen

Niet om te zonnebaden, maar om te racen! Al ruim voor de starttijd van 9 uur stond in alle vroegte al een massa renners klaar voor de MTB Beachrace Noordwijk. Vorige week in de ACC bij Ulysses voelde Jasper Ockeloen al dat de benen goed waren. In Noordwijk kwam de bevestiging met winst! Hij lijkt klaar de te zijn voor het EK in het Franse Duinkerken op 11 december.
Master Romke van der Weerdt heeft ook zijn strandbenen weer teruggevonden, zij het op gepaste afstand van Jasper.

Jasper nam een kopstart. Foto Cyclingonline.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑