Landelijke veldritten: terug naar Amersfoort en Hoogeveen

De renners met nationale crossbenen streden dit weekend in Amersfoort en in Hoogeveen. Wat deden de Amstelrenners?

Na vele jaren van trouwe dienst is Bos Birkhoven bij Amersfoort een paar jaar terug ingeruild voor een net even anders, maar niet minder fraaie bosronde onder de N237 in de richting van Soesterberg. Na een verharde lange start/finishstrook lichtjes omhoog ging het parcours over veelal brede glooiende bospaden afgewisseld door lintjes-volgen-sluip-door-kruip-door met terugdraaiende s-bochten, twee hoge balken, een dubbel talud en zowaar een kleine carrousel. De Masters werden zaterdag als eerste in de vriesmist weggeschoten. Jan van Herwijnen was erbij, achteraan bij de start en ook na 40 minuten achteraan. Wel mooi druk gehouden op zijn voorganger.

Daarna de beurt aan een massaal peloton Nieuwelingen. Michiel Mouris werd in het regelmatigheidsklassement nog als tweede opgeroepen, maar daar zal snel verandering in komen. Met 50 seconden voorsprong was hij alweer iedereen te snel af. Fabio Valerio reed een goede koers in het middenveld.

Jente op het talud, foto WV Eemland, Johan Pieterse

 

Jente Koops liet bij de Nieuwelingen-vrouwen zien dat zij nog steeds in prima vorm verkeerd. Weer knap zesde.

De Amateurs kenden de grootste Amsteldelegatie. Mees van Duren flyerde uitstekend naar plek 25. Alexander Evers en Stephan Scherpenisse hielden elkaar in de gaten: 38e en 39e.

Hoogeveen

Geen herhaling van januari dit jaar, toen het clubparcours van Hoogeveen tijdens het NK vrijwel geheel onder water stond. Voor zover terug te lezen in de uitslagen was Michiel Mouris het enige Amstelshirt dat naar het Noorden was afgereisd. En niet voor niets, Michiel toonde zich wederom de snelste. Voor de profielliefhebbers: hij startte op allround grifo’s en wisselde na één ronde over op tubes met het rhinoprofiel, die ‘m meer grip gaven.

Volgende week zaterdag vast meer Amstelrenners in Woerden.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑