Eindejaarscrossen

Aan het einde van het jaar stonden er nog wat crossen op het programma. Tweede Kerstdag de traditionele kerstcross van Norg, en woensdag de Bereveldrit van Benschop. Waren er Amstelrenners? Ja. Het bosrijke Norg ligt in het noordelijk deel van de Drenthe. Een fraai bosrondje met wat hoogteverschillen. En, het parcours is eigenlijk altijd zo goed als droog.
Michiel Mouris was de snelste Nieuweling, met bloemen terug naar Baambrugge. Jente Koops had bij de Nieuwelingen-vrouwen ook wel zin in een lange autorit – met een prima zesde plek was het lekker terugrijden naar Zuid-Holland.

Alle fietsen waren schoon gebleven, wel zo prettig, want woensdag in het Utrechtse Benschop was het hard labeur voor mens en materiaal. Modderomloop rondom het voetbalveld plus een grintlus door een aangrenzend parkje. Met enkele loopstukken, een schuine kant en een zandbak had de organisatie er weer het beste van gemaakt.

Voor Michiel Mouris kan uit de voeten op elk parcours, ook in Benschop was hij de snelste bij de Nieuwelingen.

De Amstelmasters (de drie J’s) lieten zich van hun beste kant zien, goede generale voor de ACC-cross komende zaterdag op Sloten. John Behrens had Tweede Kerstdag al warmgedraaid op de Bult in Leiden, Jan van Herwijnen gaf diezelfde ochtend acte de présence in een prestatieloopje en Jaap van der Grinten wilde in zijn landelijke debuutcross zijn nieuwe fietst eens testen in de prut en het grind van Benschop.
John noteerde een mooie dertiende plek. Jan was goed weg, maar zakte daarna wat in. Materiaal heel houden was de opdracht. In de slotmeters toch nog kettingproblemen, de wedstrijd rennend afgesloten. Hoe Jaaps gloednieuwe fiets het vond zullen we maar niet vragen… Wel had hij met plek dertig één regelmatigheidspuntje verdiend.

De start van Masters. John en Jaap zijn zichtbaar.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑