Terugblik midwinterledenavond: oude en nieuwe (bestuurs)leden in de bloemen gezet

Nadat er twee jaar geen Algemene Ledenvergadering was geweest had het Amstelbestuur er voor 2023 nieuw leven ingeblazen: een Midwinterledenavond. Voorafgaand aan de ALV was er een baanclinic, gevolgd door een Italiaans buffet. Sluitstuk van de avond was het huldigen van onze kampioenen. Ook de locatie was nieuw: het clubhuis van Olympia. Een mooie groep renners en rensters, jong en oud, had zich aangemeld voor de baanclinic op de wielerbaan van Sloten. Nadat bij iedereen de kneepjes van het op een steile wielerbaan fietsen weer was bijgebracht verplaatste het Amstelgezelschap zich naar het clubhuis van gastvereniging Olympia, waar een heerlijk Italiaans buffet klaar stond.

 

Voorzitter Marcel Witte opende de avond door Hans Leijnse en Willard Gerritsen in het zonnetje te zetten. Hans heeft zich van 2009 ingezet als jeugdtrainer. Altijd met volle inzet, weer of geen weer. Hans bedankt!

Ereleden

Willard Gerritsen, zelf jarenlang wegwielrenner en crosser, stond aan de wieg van het georganiseerd veldrijden bij de Amstel. Op zijn initiatief begon rond het clubhuis in Amstelveen de avondtraining voor crossers. Toen we aan de Ouderkerkerplas terecht konden stond Willard daar wekelijks zowel jeugd als senioren training te geven. In de 2011 ontstond het plan voor ‘het concept’ van de Amstel Alpenweek (inmiddels Vogezenweek), mede met Willard kreeg het zijn vorm en zelf was hij in diverse edities de ‘directeur Infra’ – alles over de route, logistiek en meer. De ACC is nu niet meer weg te denken, ooit begonnen bij onder andere Willard. Kortom reden genoeg om hem te benoemen tot erelid.

Ze was zelf niet aanwezig, maar ze werd wel luidkeels bedankt door de aanwezige leden: terugtredend penningmeester Judith Rem kreeg alle lof voor haar jarenlange inzet voor de club! Niet alleen op financieel gebied, maar ook als trekker van het vrouwenwielrennen, jeugd, kledingcommissie, sponsoren en alles rondom de eigen wedstrijden. Ook zij werd benoemd tot erelid.

Nieuw in bestuur en commissies

Sander Boerkamp volgt Judith Rem op als penningmeester. Laurens Veldt nam afscheid als secretaris en is opgevolgd door Tim Schreurs. Hartelijk dank Laurens voor je inzet voor de club!

Caspar Hermans volgt Henk Hagen op als nieuwe vertrouwenspersoon. Alle dank aan Henk voor zijn inzet de afgelopen drie jaar.

Raúl Woudstra en Coen Emmer vormen de kascommissie voor 2023.

(Binnenkort worden alle wijzigingen verwerkt in het colofon.)

Huldigingen kampioenen

Uit hand van de coördinator jeugd Sander Baars kreeg Moos van Hall de Stimuleringsprijs. Gefeliciteerd Moos!

 

Michiel Mouris werd verkozen tot beste jongere van het jaar. Femke Markus tot renster van het jaar. Gefeliciteerd!

Tot slot: 2022 was een bijzonder jaar voor de club met maar liefste drie Nederlands kampioenen. Michiel Mouris (Nieuwelingen, veldrijden en tijdrijden), Caspar Hermans (weg, 55+) en Riejanne Markus (Elite Dames, weg).

 

Een gedachte over “Terugblik midwinterledenavond: oude en nieuwe (bestuurs)leden in de bloemen gezet

  1. Ter informatie. Ik was sedert 2016 vertrouwenspersoon voor WV De Amstel en nog twee andere sportclubs alsook adviseur op dit onderwerp voor de KNSB en korte tijd voor de KNWU.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑