Kasteelcross Vorden – een plek met veel Amstelhistorie

Voor de KNWU-veldrijders is het nog een week tot dé wedstrijd van het jaar, het NK. Wat doe je dan bij de zondagcross in Vorden, een bos- en weiderondje, een parcours dat in niets lijkt op Zaltbommel. Kijk je op Join of maak je een eigen keuze? Al bijna twintig jaar bestaat de Kasteelcross in Vorden, Gelderland. Een fraai parcours, dat in de beginjaren nog letterlijk over het kasteelterrein liep, inclusief de ophaalbrug. Menig Amstelduel is er gestreden door en tussen (aankomende) Amstelmasters. Zo eindigde onze voorzitter ooit zijn wedstrijd tegen een boom, maar stond ook al eens als vierde mee op het podium, een extra prijs van de organisatie.
Dit jaar bleef het rustig met de Amstel-inbreng, de meeste NK-gangers kozen voor de ACC in Uithoorn.

Geen Masters dus, wel was Nieuweling Michiel Mouris uiteraard van de partij. En hij won. Een goede generale dus. Fabio Valerio zat daar wat minuutjes achter, in een lange sliert van renners, want de omloop, die vernieuwd was met wat meer weidelussen, lag er droog en snel bij.

Jente Koops toonde zich weer bij de Nieuwelingen vrouwen, met een prima zesde plaats.
(Foto’s door Ronny Wormgoor)

Geen Amstel-amateurs, die waren ook elders actief. We gaan zien hoe de gemaakte keuzes zich hebben uitgepakt. Volgend weekend staat alles op deze site.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑