Vliegtuigspotten bij de ACC-finale in Uithoorn

Op het moment dat de 45+ zich gereed maakte voor hun wedstrijd groeide een stormachtig gejuich naar zijn hoogtepunt. Spreekstalmeester Kleijn kwam er maar met moeite bovenuit. Kennelijk hebben de bloedstollende duels die VDP en VA de voorbij weken uitvochten de populariteit van het veldrijden goed gedaan. Zelfs bij een categorie die nog niet zo lang geleden werd aangeduid als ‘de terminalen’. Goed om deze herwaardering te zien: 45+ is het nieuwe U23!

UWTC had een gevarieerd parcours uitgezet. Drie lange rechte stukken: de Uithoornbaan met start/finish, de Aalsmeerbaan op weg naar het modderigste stuk en de Kwakelbaan met het viaduct als kuitenbijter. Tussen de Uithoornbaan en de Aalsmeerbaan een lastig stuk op/af een talud waar menig renner (Mayday, Mayday!) crashte. Het modderstuk werd ingeleid door een fiets-/springbare hindernis, maar daarna was de benenwagen een tijdje sneller: diepe klei en wederom onneembare hellinkjes. Een en ander werd halverwege opgesierd met een 10 meter lange zandbak met aan het begin en eind een hindernis. Waarom? Óf een zandbak, óf een hindernis waar je af moet stappen. Keuzes maken! Kill your darlings!

In de finale zijn er uiteraard dagprijzen te verdienen, maar het hoofddoel is natuurlijk het vaststellen van de definitieve eindrangschikking in elke categorie.

Bij de dagprijzen opvallend nieuws bij de Jeugd A: de hoofdprijs ging voor het eerst dit seizoen aan de neus van Briek Pelgrim voorbij. Waarschijnlijk heeft hij ergens een gedwongen tussenlanding moeten maken waardoor er niet meer in zat dan een tweede plek. Bij de Jeugd B week Grigori Ivakhov niet van zijn koers en was de dagzege wel voor hem.
Bij de Nieuwelingen geen Amstelrenners die meededen voor de dagprijzen, maar bij de Dames was het weer raak: winst voor Rosan Koper met op twee Renée van Hout.
Bij de 45+ was laagvlieger Vroom uiteraard niet te kloppen, maar John Behrens werd tweede voor de herstelde herintreder Michael Breedt.

Wat betreft de eindklassementen alleen de highlights: zowel Briek(A) als Grigori(B) werden eindwinnaar in hun jeugdcategorie. Bij de Nieuwelingen haalde geen enkele Amstelrenner het minimale aantal deelnames en dus ook niet het eindklassement. Beter verging het de Amsteldames met Renée van Hout als winnares en Rosan Koper net naast het podium. Bij de 45+ werd John Behrens tweede met Pierre Deen net naast het podium. Bij de 45- was Alexander Evers op plek 5 de best geklasseerde Amstelrenner en deelden Niek Voogt en Wessel Mouris plek 6.

Prijswinnaars eindklassement Jeugd A
Prijswinnaars eindklassement Jeugd B
En de 45+

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑